fbpx

Mondial ger ut stoppad bok om Södertäljenätverket

Reportageboken Följ fucking order av Ann Törnkvist ges ut av Mondial efter att ha stoppats på ett annat förlag. Snart kommer dessutom Mondials första bok.

SR-journalisten Ann Törnkvists bok Följ fucking order handlar om gängkriminaliteten i Södertälje kring år 2010, ”Södertäljenätverket”, och tar avstamp i mordet på bröderna Moussa som uppmärksammades över hela landet. Boken skulle ha kommit på Brombergs i våras, men stoppades efter att förlaget fått påtryckningar av kriminella. Nu har förlaget Mondial, som startade våren 2017, tagit in boken och kommer att ge ut den 1 april 2018.

– Är man riskbenägen nog att starta ett bokförlag i Sverige 2017 kändes denna utgivning som ett naturligt steg. Vi har pratat med såväl författaren som med Brombergs, och vi gör helt enkelt en annan bedömning än den de gjorde, säger Simon Brouwers, förläggare på Mondial.

ANNONS

Författaren Ann Törnkvist säger själv i ett pressmeddelande att hon är glad för att hennes bok ska ges ut, och att hon är ”mer än glad att det är Mondial som blir mitt förlag, ett förlag med insikt i true crime-genren och med det mod som dagens svåra frågor kräver”.

Enligt Simon vill Mondial ge ut böcker det finns ett intresse för, och att de egentligen inte funderar så mycket kring om det är känsliga eller svåra ämnen.

– I just detta fall så finns det självklart finns en publicistisk etik att ta hänsyn till, oavsett om man porträtterar kriminella eller deras offer. Men det tycker vi att Ann gör med bravur.

ANNONS

Mondial grundades av Simon Brouwers tillsammans med hans förläggarkollega Olle Grundin från Volante, och journalisten Niklas Strömberg. Tidigt var profilen uttalat inriktad på reportage, samhälle och biografier, parallellt med samtida skönlitteratur. Nu har förlaget varit igång i ungefär ett halvår, och det börjar synas resultat.

– Vi hade höga förväntningar, men jag tycker faktiskt att de har överträffats. Idag kommer vår första bok, Stefan Lisinskis Att ta ett liv om fallet Kaj Linna, från tryck, så det är väl nu det är upp till bevis antar jag … I övrigt jobbar med vår första vårlista, och redan nu har vi 15 titlar klara inför 2018, säger Simon Brouwers.

På bilden: Ann Törnkvist och Simon Brouwers

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.