fbpx

Feltryck på ryggen till nya Millenniumboken

Den nya Millenniumboken har fått fel titel på ryggen. Bakom skyddsomslaget står titeln på förra boken i serien Det som inte dödar oss istället för den nya Mannen som sökte sin skugga. Norstedts kommer dock inte att dra tillbaka boken.

– Vi har också upptäckt det under dagen och diskuterat ihop oss. Vi kommer givetvis att ändra till nästa tryck som görs men vi drar inte tillbaka upplagan. Det vore inte miljömässigt och vi tycker inte att det är ett fel som är tillräckligt stort. Det påverkar inte läsupplevelsen av själva boken, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts.

Boktugg fick tipset av en uppmärksam läsare som plockat av skyddsomslaget och då upptäckt att det stod fel titel på ryggen. Inlagan var förstås den nya Millennium 5 som släpptes idag. Men på ryggen stod istället den gamla titeln på fjärde boken i Millennium-serien, Det som inte dödar oss.

ANNONS

– För ett ögonblick hann jag bli orolig över att hela boken var feltryckt och att jag fått den gamla boken, men så var det ju inte tack och lov. Så nu har jag börjat läsa, det kanske blir samlarvärde på den här upplagan ifall de drar in den eller trycker om hela, säger läsaren till Boktugg och skrattar.

Alla som jobbat i bokbranschen vet att risken finns där hela tiden. Korrekturfel på omslag har en förmåga att vara extra svåra att upptäcka oavsett hur många som tittar på dem. Och de blir extra pinsamma ifall de slinker igenom eftersom omslaget syns överallt.

Och ännu svårare att korrekturläsa är den prägling och det tryck som görs direkt på pärmen till inbundna böcker eftersom den ofta produceras direkt på tryckeriet. Det är troligen här det gått snett med Millennium-pärmen och M5 har fått sin egen Millenniumbugg.

ANNONS

– Den får vara kvar som ett tecken på att man äger en bok ur förstaupplagan helt enkelt, säger Olle Lidbom.

Han är annars nöjd med lanseringen så här långt. I den omfattande planeringen fanns också beredskap för att det kunde dyka upp oväntade saker – som feltrycket.

– Mediebevakningen idag har varit enorm. Det har varit en annan typ av frågor den här gången i de intervjuer David gjort. Så nu rullar lanseringen vidare, säger Olle Lidbom.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Läs även Boktuggs stora reportage om arbetet bakom kulisserna med Millennium 5.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.