Publikens favoriter inför Bokmässan i Göteborg

De mest populära svenska författarna som deltar på Bokmässan 2017 är bland annat Camilla Läckberg, Elaine Eksvärd, Marcus Samuelsson och Soran Ismail, enligt en undersökning.

En stor del av den svenska författarstaben besöker traditionsenligt Bokmässan i Göteborg. Men vilka författare på mässan i år är mest populära? Genom att analysera sökningar på Google varje månad mellan januari och juli 2017 och undersöka antal följare i sociala medier har sparportalen CupoNation sammanställt topp 10-listor över årets mest populära svenska författare inför Bokmässan.

Camilla Läckberg toppar listan över googlingar med 60 500 Googlesökningar per månad. Hon följs av Elaine Eksvärd, Lars Lerin och Ebba Kleberg von Sydow, samtliga med 40 500 genomsnittliga sökningar i månaden.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Kocken Marcus Samuelsson leder stort i antalet följare i de sociala medierna Facebook, Twitter och Instagram, med totalt 964 220 följare. Efter honom kommer Soran Ismail, Alex Schulman och Jason Diakité, med en följarskara på mellan ungefär 500 000 och 600 000 personer.

ANNONS

Man har även undersökt hur många böcker författarna på topp 10-listorna har skrivit, och där leder Lars Lerin med 57 utgivna titlar. Camilla Läckberg har skrivit 17, Edward Blom 13, Sigge Eklund 10 och Ebba Kleberg von Sydow 9 böcker.

Här finns den fullständiga undersökningen med tillhörande grafik.

Bild: Camilla Läckberg (copyright Camilla Läckberg) Elaine Eksvärd (foto Johan Larsson), Marcus Samuelsson (foto Peter Cederling), Soran Ismail (foto Emma Svensson).

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.