fbpx

Storytel passerar 500 000 betalande abonnenter

Kvinna lyssnar på ljudbok. Fotolia.

Ytterligare en stor milstolpe för Storytel – idag passerade man en halv miljon betalande abonnenter.

Vi skrev häromdagen om Storytels halvårsrapport och den fortsatt kraftiga tillväxten. Prognosen för det tredje kvartalet var då att Storytel skulle nå 496 000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet.

Men Storytel har i sommar sett en kraftig ökning av antalet abonnenter och augusti har till och med gått bättre än man förutspådde i prognosen, vilket innebär att bolaget redan under torsdagen passerade 500 000 betalande abonnenter. Ökningen kommer flera månader tidigare än väntat och är en viktig milstolpe för Storytel:

– För fem år sedan då vi hade 25 000 abonnenter ritade jag på ett möte med alla Storytelanställda siffran 500 000 på en flipchart, och försökte övertyga gänget om att vi en dag kommer ha så många abonnenter. Då kändes det ungefär lika ouppnåeligt som att flyga till Mars. Nu är vi där, vi har gjort vår första Mars-resa, säger Jonas Tellander, VD för Storytel i ett pressmeddelande.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.