Storytel passerar 500 000 betalande abonnenter

Kvinna lyssnar på ljudbok. Fotolia.

Ytterligare en stor milstolpe för Storytel – idag passerade man en halv miljon betalande abonnenter.

Vi skrev häromdagen om Storytels halvårsrapport och den fortsatt kraftiga tillväxten. Prognosen för det tredje kvartalet var då att Storytel skulle nå 496 000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet.

Men Storytel har i sommar sett en kraftig ökning av antalet abonnenter och augusti har till och med gått bättre än man förutspådde i prognosen, vilket innebär att bolaget redan under torsdagen passerade 500 000 betalande abonnenter. Ökningen kommer flera månader tidigare än väntat och är en viktig milstolpe för Storytel:

– För fem år sedan då vi hade 25 000 abonnenter ritade jag på ett möte med alla Storytelanställda siffran 500 000 på en flipchart, och försökte övertyga gänget om att vi en dag kommer ha så många abonnenter. Då kändes det ungefär lika ouppnåeligt som att flyga till Mars. Nu är vi där, vi har gjort vår första Mars-resa, säger Jonas Tellander, VD för Storytel i ett pressmeddelande.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.