Nytt stort avtal för Wattpad med HarperCollins

Nyligen skrev Wattpad ett stort samarbetsavtal med Hachette Romans i Frankrike. Nu presenteras ett avtal med ett nytt storförlag – HarperCollins.

Det är Publishing Perspectives som berättar att HarperCollins Children’s Books i Kanada kommer att jobba med att ge ut tonårsberättelser från Wattpad på traditionellt sätt.

Wattpad har en räckvidd som få andra aktörer och dessutom data på exakt vad som läses av besökarna. Boktugg har vid åtskilliga tillfällen berättat om Wattpads tillväxt. Idag har de 55 miljoner aktiva användare – varje månad. Dessa spenderade tillsammans motsvarande 1700 år med att läsa YA-berättelser på Wattpad, enligt företaget.

– Wattpad är som ett publiceringscentrerat social nätverk och hjälper oss att få kontakt med nya författare och läsare. Jag är säker på att detta kommer att leda till utgivning av några fantastiska nya talanger, säger Sara Sargent, executive editor på HarperCollins.

ANNONS

Nu framstår Wattpad allt mer som en språngbräda till förlagsutgivning, en plattform där författare kan bygga upp en fanbase och testa berättelser innan de sedan plockas upp av traditionella förlag och förädlas. Det mesta av det som publiceras på Wattpad är förstås oredigerat, vilket samtidigt innebär en charmfaktor.

Nyligen presenterade Wattpad ett samarbete med Hachette Romans i Frankrike. Där kommer böckerna som ges ut även att bära Wattpads logga. Hur det kommer att se ut med HarperCollins Wattpad-böcker framgår inte.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.