fbpx

Scandbook-facket: Det är inte lätt att jobba idag för någon här

Scandbook varslade 35 personer idag – ett tungt besked för de anställda på tryckeriet i Falun. Nicklas Einarsson, ordförande för den lokala fackklubben kallar det en käftsmäll.

– Det är inte lätt att jobba idag för någon här. Det här känns värre än det förra varslet (i januari). Personalen har trots tidigare varsel kört på och verkligen gjort sitt bästa för att vi ska kunna ha någon framtid här. Och så får vi en sån här käftsmäll, det är verkligen inte roligt, säger Nicklas Einarsson, ordförande för den lokala fackklubben i en livesändning på Dalarnas Tidnings hemsida.

Facket fick information i samband med en tidigare MBL-information och idag kl 13 informerades personalen vid ett informationsmöte samtidigt som ett pressmeddelande gick ut med information om att Scandbook varslar 35 anställda i Falun om uppsägning. Timingen med en uppsägning strax före semestrarna kom ovanpå det varsel som de anställda möttes av efter nyår då Scandbook varslade 25 personer.

ANNONS

– Vi kommer att vänta in mer uppgifter från företaget om vad de vill rent konkret, säger Nicklas Einarsson till DT.se.

 

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.