Storytel flyttar in i Norstedts-huset på Riddarholmen

Foto: gbrundin, iStockphoto
Aprilskämtet - Norst

Ett år efter att Storytel köpte Norstedts så flyttar de båda samman under ett tak. Inte oväntat blir det klassiska Norstedts-huset på Riddarholmen huvudkontor.

Fredagen den 9:e juni går flyttlasset för Storytel från Valhallavägen till Norstedtshuset på Riddarholmen. Totalt berörs 70 personer av flytten och i det anrika huset på Riddarholmen bildas nu det nya huvudkontoret för Storytels svenska och internationella verksamhet, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Totalt samlas ca 170 personer under samma tak, vilket möjliggör ett tätare samarbete mellan förlagsverksamheten och ljudbokstjänsten.

– Sedan den dagen Storytel köpte Norstedts Förlagsgrupp för ett år sen har vi vetat att vi vill sitta ihop. Det känns fantastiskt att nu kunna fortsätta skriva bokhistoria genom att samla vår verksamhet på den plats där de första böckerna i Sverige trycktes, säger Jonas Tellander, VD för Storytel.

Han får medhåll av sin kollega på Norstedts förlagsgrupp:

– Att sitta tillsammans gör att alla som jobbar inom förlagsverksamheten och Storytel lär känna varandra bättre, vilket underlättar alla samarbeten och skapar synergier, säger Otto Sjöberg, VD för Norstedts Förlagsgrupp.

Flytten kommer inte att påverka medarbetarna på Norstedts Förlagsgrupp som sitter kvar i befintliga lokaler. Storytel flyttar in i den gamla tryckerihallen som har renoverats och anpassats för den digitala verksamheten.

 

Bilden är ett montage. Foto: gbrundin, iStockphoto

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL