Calendar Girl-författaren Audrey Carlan får nytt 12-boksavtal

Audrey Carlans succéserie Calendar Girl har sålt över två miljoner exemplar. Nu har hon skrivit avtal med Amazons imprint Montlake Romance om en ny 12-boksserie. Även i Sverige har Calendar Girl gått bra i digitala format.

– Det har varit en av våra bästsäljande ljud- och digitalböcker det senaste året. Print har gått bra men det är som ljud- och  eboks-fenomen som den sticker ut, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts.

Det är Publishers Weekly som rapporterar att Montlake Romance betalar Audrey Carlan ett sexsiffrigt (i dollar) förskott för en serie med hela tolv böcker. Eller kanske snarare kortromaner.

Succén Calender Girl består också av tolv kortromaner på vardera drygt 100 sidor. Den har sålt i mer än två miljoner exemplar enbart på engelska och dessutom har rättigheter sålts till flera länder – däribland Sverige.

Calendar Girl. Begärd : april, maj, juni av Audrey Carlan Förlag: Norstedts Häftad (Danskt band) Utgivningsdatum: 2017-04-06 ISBN: 9789113075020 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Calendar Girl. Begärd : april, maj, juni
av Audrey Carlan
Förlag: Norstedts
Häftad (Danskt band)
Utgivningsdatum: 2017-04-06
ISBN: 9789113075020
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Norstedts är mitt i utgivningen av Calendar Girl. Den tolfte och sista delen har precis kommit i digitala format, som ebok och ljudbok. Pappersversionen har Norstedts dock valt att samla i fyra böcker på vardera 330-340 sidor. Andra delen Calendar Girl. Begärd : april, maj, juni släpptes i april och nästa bok kommer 15 juni.

– Den är ju från början självutgiven digitalt månadsvis, så vi gjorde precis som i USA och de andra marknaderna våra månadsböcker som digitala, men de tryckta upplagorna kvartalsvis. Så gjorde även förlaget Waterhouse Press som plockade upp Carlan, berättar Olle Lidbom.

Den nya serien ska handla om en man som hjälper kvinnor att finna kärlek och lycka och som hittar båda åt sig själv på vägen. Det dröjer dock till nästa sommar (2018) innan läsarna får ta del av de första böckerna i den nya 12-boksserien.

I jämförelse med Storytel Original så är dessa kortromaner längre än Originalavsnitten. Calendar Girl-ljudböckerna är runt 3,5 timme styck jämfört med Storytel Originals som håller sig kring en timme.

 

Bilden: Audrey Carlan, fotograf: Melissa McKinley Photography

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL