Västernromantik på utdöende – Harlequin avslutar Western Romance och fem till

Harlequin har bekräftat att de avslutar fem av sina originalserier – däribland Western Romance. Anledningen är att läsarna föredrar andra romance-genrer.

Det är Publishers Weekly som skriver om Harlequins beslut att lägga ner Harlequin Western, Harlequin Superromance, Love Inspired Historical, Harlequin Nocturne och Kimani Romance.

Enligt Harlequin beror beslutet på dramatiska förändringar i återförsäljarledet och läsarnas preferenser. Därför flyttar de nu resurser från de serier som har tappat läsare och fokuserar på de serier som är mest populära bland läsare och återförsäljare.

ANNONS

Harlequin har fortfarande kvar elva olika serier, bland annat Harlequin Desire, Harlequin Historical, Harlequin Intrigue, Harlequin Medicals, Harlequin Presents, Harlequin Romance och Love Inspired.

De författare som skrivit för de nu nedlagda serierna uppmanas att istället skicka in manus till några av de serier som kommer att finnas kvar.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.