Gymnasietjejer hyllade för bokprojekt vid SM i Ung Företagsamhet

Miranda Arvidsson och Olivia Gustafsson kammade hem silvret i SM för Ung Företagsamhet. Med sin egenutgivna bok Maja och Hugo upptäcker att alla är olika mottog de priset framför ministrar, kungligheter och näringslivets höjdare vid Älvsjömssan.

Miranda Arvidsson och Olivia Gustafsson går tredje året på internationella gymnasiets ekonomiprogram i Kalmar. I ett gemensamt arbete i ämnet Ung Företagsamhet startade de i höstas förlaget NO Exclusion. Med mentorerna Tove Folkesson och Mats Billmark (som sålt 200 000 exemplar av sina egenutgivna böcker) som bollplank både skrev och gav de där efter ut Maja och Hugo upptäcker att alla är olika – en interaktiv berättelse som riktar sig till barn i årskurs 1-3.

Maja och Hugo upptäcker att alla är olika av Miranda Arvidsson och Olivia Gustafsson Förlag: No Exclusion ISBN: 9789163928796 Utgiven: 2017-01-27 [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Maja och Hugo upptäcker att alla är olika
av Miranda Arvidsson och Olivia Gustafsson
Förlag: No Exclusion
ISBN: 9789163928796
Utgiven: 2017-01-27
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Genom flitig marknadsföring sedan utgivningen har boken fått spridning och sålt i över 800 exemplar på bara några månader. Framgångarna gjorde att den också kvalade in till SM i Ung Företagsamhet där Miranda och Olivia  kammade hem andra pris av 24 semifinalister när pristagarna utsågs vid Älvsjömässan tidigare i veckan. Med utmärkelsen lyfte de två unga tjejerna fram egenutgivande i rampljuset framför en publik som bland andra bestod av ministrar och det svenska näringslivets toppskikt.

– Det var jättenervöst eftersom vi först inte trodde vi gått vidare till topp tio, berättar Miranda. Vi stod och deppade i vår monter när en anställd kom och kallade på oss – det visade sig att de glömt ropa upp oss i högtalaren.

Tjejerna är glada över silvret även om glädjen smolkas en gnutta av det faktum att de inte tog guld.

– Vi är lite besvikna, säger Miranda. Men samtidigt vet vi att detta kommer att ge oss något i framtiden.

Om någon månad tar de studenten och planen är då att driva NO Exclusion vidare och i ett senare skede omvandla det till ett aktiebolag.

–  Redan nu har vi lanserat en pysselbok som släpptes i måndags, säger Miranda. Längre fram ska vi skriva fler böcker och utveckla fler produkter runt berättelserna.

Läs mer om Miranda och Olivias resa som egenutgivare här.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL