Årets HR-bok:​ Tillbaka till jobbet av Åsa Kruse

Sveriges HR-Förening och tidningen Personal & Ledarskap har utsett Tillbaka till jobbet – hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa av psykologen Åsa Kruse till årets HR-bok 2016.

– Jag har märkt att många känner sig vilsna inför sjukskrivningar och återgång till arbetet. Det gäller sjukskrivna, chefer och HR. I dag vet vi att man inte ska sjukskriva människor på heltid längre än nödvändigt, eftersom det försvårar att komma tillbaka i arbete. Det vill jag belysa samtidigt som jag ger konkreta verktyg att hantera sjukskrivningsfrågor, säger författaren Åsa Kruse.

Tillbaka till jobbet – hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa är utgiven av Natur & Kultur och bidrar enligt juryns motivering bland annat till att avstigmatisera sjukskrivningar, underlätta för medarbetare att komma tillbaka samt stötta chefer att ta ansvar för återgången.

Manne Didehvar, generalsekreterare och vd för Sveriges HR-Förening säger:

– God arbetsmiljö och hälsa är den viktigaste frågan i en välfungerande verksamhet. Det är oroväckande att vi ser ökade sjukskrivningar, därför är Åsa Kruses bok Tillbaka till jobbet ett viktigt inspel för att vi ska bli bättre på förebyggande arbete och återkomst till arbetet efter sjukskrivningar.

Årets HR-bok har sedan 1982 årligen utsetts av Sveriges HR-Förenings och tidningen Personal & Ledarskaps bokjury. Juryn fick i år in 50 nominerade böcker som publicerats under 2016. Priset Årets HR-bok 2016 delas ut den 9 maj på Sveriges HR-Förenings event HR NU.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL