Twitterbot ska hjälpa Bokus publicera dagsaktuella boktips

Den 8 maj lanseras Bokus-boten, som ska tipsa läsarna om böcker relaterade till dagsaktuella ämnen. Den är en del av satsningen ”Det finns alltid en bok”. 

Genom att identifiera populära hashtags på Twitter och koppla ihop dem med böcker ur Bokus sortiment ska den nya boten publicera relevanta boktips på nätbokhandelns Twitterkonto. Syftet är att hjälpa svenskarna att fördjupa sina kunskaper kring dagsaktuella ämnen. I en tid där allt ska gå undan och där all konversation och information blir kortare och snabbare kan böcker vara en motvikt och en möjlighet till fördjupning.

– Ett viktigt fokusområde för Bokus är att vi alltid vill vara intressanta och aktuella med vårt sortiment. Och det är ju så att det finns en bok för nästan allt som händer i vår omvärld. Det här har vi funderat mycket på och när vi började samarbeta och resonera med byrån Round and Round om just detta så kom de med denna idé som vi genast gillade och såg potentialen i, säger Cecilia Helsing, marknadschef på Bokus.

ANNONS

Bokus-boten skannar i realtid av Twitter och hittar hashtags på ämnen som det pratas om just nu. Initiativet lanseras den 8 maj, men redan nu kan man se exempel på boktips genererade av twitterboten på Bokus Twitterkonto. Initialt kommer boktips att publiceras några gånger per dag, men enligt Cecilia Helsing kan det komma att ändras över tid allt eftersom konceptet utvecklas.

– Vi tror och hoppas att kampanjen kommer uppmuntra människor att skapa sig en större bild av hur saker och ting ligger till. Även om en bok inte är facit på något sätt så är vi övertygade om att läsning bidrar till fördjupning, mer kunskap och därmed en ökad förståelse och tolerans. Något världen behöver mer av just nu, säger Cecilia Helsing.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.