fbpx

Rick Riordan får ett eget imprint: Rick Riordan Presents

Bästsäljande författaren Rick Riordan med mer än 86 miljoner sålda böcker blir namnet bakom ett imprint som ska ge ut mytologiska äventyrsböcker för barn.

Rick Riordan, författaren bakom de bästsäljande fantasyserierna om Percy Jackson och Magnus Chase, har sålt mer än 86 miljoner böcker världen över. Nu tar han nästa steg för att bemöta sin enorma fankrets. Enligt Publishers Weekly har Rick Riordan tillsammans med sin förläggare Stephanie Lurie startat Rick Riordan Presents, ett imprint under Disney-Hyperion. Imprintet Rick Riordan Presents lanserades hösten 2016 och ska ge ut böcker för mellanåldern inspirerade av mytologi – samma genre som Rick Riordan själv skriver i.

Målet med Rick Riordan Presents ska vara att hitta och främja de bästa berättarna för läsare i slukaråldern, med ett fokus på en mångfald av mytologiinspirerad skönlitteratur av nya, spirande och underrepresenterade författare. Ambitionen är att lyfta fram berättelser från kulturer och synvinklar som annars inte får så mycket utrymme i litteraturen. Idén bakom imprintet kom från alla efterfrågningar Rick Riordan får från fans om fler ”mythology-based thrillers”. Hans miljontals läsare får helt enkelt inte nog av den här typen av böcker, och efterfrågan är så stor att Riordan själv inte har tid att skriva tillräckligt många böcker.

ANNONS

– Rick kan bara inte skriva snabbt nog för att tillfredsställa sina fans. Jag tycker han gör ett fantastiskt jobb redan med att skriva två böcker om året, säger Riordans förläggare Stephanie Lurie till Publishers Weekly.

Stephanie Lurie kommer vara verksam i det nya imprintet som förlagschef och kommer att stå för urvalet av titlar och författare. Rick Riordan själv kommer att vara delvis delaktig i urvalsarbetet och även bidra med feedback på de manus som har antagits. Dessutom kommer han att marknadsföra böckerna och författarna i sina sociala kanaler (där han har en enorm följarskara) och på författarevents.

I nuläget kommer Rick Riordan själv inte att skriva för imprintet (Riordans böcker ges ut av Disney-Hyperion), istället har man signat tre andra författare: Yoon Ha Lee, Jennifer Cervantes och Roshani Chokshi. De tre första böckerna kommer att ges ut under 2018, och de är inspirerade av bland annat Maya-indiansk, indisk och koreansk mytologi.

ANNONS

Bilden: Rick Riordan.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.