Rick Riordan får ett eget imprint: Rick Riordan Presents

Bästsäljande författaren Rick Riordan med mer än 86 miljoner sålda böcker blir namnet bakom ett imprint som ska ge ut mytologiska äventyrsböcker för barn.

Rick Riordan, författaren bakom de bästsäljande fantasyserierna om Percy Jackson och Magnus Chase, har sålt mer än 86 miljoner böcker världen över. Nu tar han nästa steg för att bemöta sin enorma fankrets. Enligt Publishers Weekly har Rick Riordan tillsammans med sin förläggare Stephanie Lurie startat Rick Riordan Presents, ett imprint under Disney-Hyperion. Imprintet Rick Riordan Presents lanserades hösten 2016 och ska ge ut böcker för mellanåldern inspirerade av mytologi – samma genre som Rick Riordan själv skriver i.

Målet med Rick Riordan Presents ska vara att hitta och främja de bästa berättarna för läsare i slukaråldern, med ett fokus på en mångfald av mytologiinspirerad skönlitteratur av nya, spirande och underrepresenterade författare. Ambitionen är att lyfta fram berättelser från kulturer och synvinklar som annars inte får så mycket utrymme i litteraturen. Idén bakom imprintet kom från alla efterfrågningar Rick Riordan får från fans om fler ”mythology-based thrillers”. Hans miljontals läsare får helt enkelt inte nog av den här typen av böcker, och efterfrågan är så stor att Riordan själv inte har tid att skriva tillräckligt många böcker.

– Rick kan bara inte skriva snabbt nog för att tillfredsställa sina fans. Jag tycker han gör ett fantastiskt jobb redan med att skriva två böcker om året, säger Riordans förläggare Stephanie Lurie till Publishers Weekly.

Stephanie Lurie kommer vara verksam i det nya imprintet som förlagschef och kommer att stå för urvalet av titlar och författare. Rick Riordan själv kommer att vara delvis delaktig i urvalsarbetet och även bidra med feedback på de manus som har antagits. Dessutom kommer han att marknadsföra böckerna och författarna i sina sociala kanaler (där han har en enorm följarskara) och på författarevents.

I nuläget kommer Rick Riordan själv inte att skriva för imprintet (Riordans böcker ges ut av Disney-Hyperion), istället har man signat tre andra författare: Yoon Ha Lee, Jennifer Cervantes och Roshani Chokshi. De tre första böckerna kommer att ges ut under 2018, och de är inspirerade av bland annat Maya-indiansk, indisk och koreansk mytologi.

Bilden: Rick Riordan.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL