Björn Kjellman blir inläsare av Harry Potter hos Storytel

Det blir Björn Kjellman som läser in Harry Potter. Storytel köpte rätten till ljudböckerna exklusivt i ett år. I juni släpps första delen och därefter en bok i månaden.

Boktugg avslöjade tidigare att Storytel fått ljudboksrättigheterna Harry Potter exklusivt. Då valde man att hålla inläsarens namn hemligt, kanske i hopp om att det skulle bli lite spekulationer och nyfikenhet. Inte heller berättade man när första boken skulle släppas.

Men nu är det officiellt. Den 15:e juni släpps den första strömmade ljudboken om Harry Potter – Harry Potter och De vises sten, på svenska – exklusivt på Storytel.

När J.K Rowlings världsberömda trollkarl tar klivet in i den digitaliserade världen är det i en ljus och energisk nyinspelning med ingen mindre än skådespelaren Björn Kjellman, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

– Björn Kjellman är perfekt i rollen som Harry Potter, han har magisk röst och en sprudlande personlighet, så vi är väldigt glada över att han tackade ja, säger Cecilia Fredriksson, förläggare på Storyside.

Arbetet med inläsningen av samtliga böcker förväntas pågå hela våren, och böckerna släpps sedan med en månads mellanrum med start i mitten av juni.

 

Bilden: Björn Kjellman, foto: Tiina Nevala.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL