fbpx

Bokförlaget Polaris rekryterar två erfarna till redaktionen

Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. Förlaget har nu rekryterat Ann-Louise Gustavsson som redaktionschef och Annie Murphy som redaktör. Båda med lång erfarenhet av den svenska bokbranschen.

Bokförlaget Polaris har en ambitiös plan att etablera sig snabbt och växa fort i Sverige. I höst planerar förlaget att lansera 15 titlar. Nu har en rekryteringsfas inletts och först att flytta in på Ludvigsbergsgatan på Södermalm blir Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy.

Ann-Louise Gustavsson blir ny redaktionschef på Polaris. Hon har tidigare varit förlagschef på Atlas, studerat förlagskunskap vid Berkeley University och arbetat som förlagsrepresentant för bland andra Ordfront och Atlantis.

ANNONS

Annie Murphy blir förlagets nya redaktör. Hon har arbetat inom Bonnierförlagen, senast på Wahlström & Widstrand som koordinator och redaktör.

– Våra rekryteringar känns toppen. Både Ann-Louise och Annie kommer att tillföra detta begynnande förlagsbygge mycket. De kommer från olika håll och bär på olika typer av erfarenhet, kompetens och intressen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst! säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris i ett pressmeddelande.

Polaris har tidigare gjort klart med PR-byrå Iles som ska arbeta med det kombinerade uppdraget att öka kännedomen om det nya förlaget, dess författare och utgivning.

ANNONS

Bokförlaget Polaris är Sveriges kommande allmänlitterära storförlag med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Bakom etableringen står danska mediejätten JP/Politikens hus genom Politikens förlag tillsammans med bokbransch-veteranen Jonas Axelsson, senast vd på agenturen Partners in Stories. Polaris inleder sin utgivning i höst lagom till bokmässan i Göteborg där man kommer att delta. Bland annat ingår debutanten Elisabeth Norebäck i listan, vars domestic noir ”Säg att du är min” redan sålts till 20 länder.

 

Bilden: Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy är två tunga nyrekryteringar för Polaris Förlag.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.