Maja Säfström fick Slangbellan 2016 för Fantastiska fakta om djur

Maja Säfström

BULT:s årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2016 går till Maja Säfström för boken Fantastiska fakta om djur utgiven på Natur & Kultur.

Boktugg har tidigare skrivit om de nominerade till Slangbellan 2016 som förutom vinnaren var Elin Johansson, Veckan före barnbidraget (Rabén & Sjögren) och Ida Sundin Asp, Idag vet jag inte vem jag är (Urax förlag).

Idag var det alltså dags för prisutdelning på Författarnas Hus i Stockholm. Vinnaren erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av 2014 års pristagare Josefine Sundqvist samt 30 000 kronor.

ANNONS

Juryns motivering:

”Med Fantastiska fakta om djur har Maja Säfström skapat en bladvändande faktabok som både ökar intresset och fördjupar förståelsen för våra medvarelser. Text och bild i fin symbiotisk utformning ger upphov till otaliga samtalsämnen och frambringar ett oemotståndligt behov av att lära sig mer om djur. En pärla för alla åldrar att sluka eller njuta av länge, i små portioner.”

BULT – Barn- och ungdomslitterära sektionen inom Författarförbundet läser varje år alla svenska debutantverk inom barn- och ungdomslitteraturen. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. Priset är också ett sätt för oss att hålla oss informerade om det som händer inom vår yrkeskår. Samtidigt får vi tillfälle att lyfta fram sådant vi saknar. Fördelen med att just vi delar ut ett pris är att vi inte behöver ta marknadsmässig hänsyn utan helt kan koncentrera oss på sådant som kvalitet, förnyelse och innehåll.

ANNONS

 

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.