USA: Bokhandelsförsäljningen föll 3 procent i februari

Two smiling women at a book shop together.

Februari månad blev inget lyft för försäljningen i fysisk bokhandel i USA, -3,0 procent innebär ett tapp på 3,6 procent hittills i år jämfört med 2016.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om statistik från U.S. Census Bureau som samlar in statistik från butikshandeln.

Försäljningen i bokhandel föll hela 3,7 procent i januari jämfört med föregående år vilket innebar att tappet i februari var något mindre. Februari är en svagare månad i USA, i dollar föll försäljningen från 767 till 744 miljoner.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

ANNONS

När man sammanfattar de två första månaderna så har omsättningen i de fysiska bokhandlarna minskat med 90 miljoner dollar (motsvarande 800 miljoner kronor) jämfört med januari-februari 2016 (-3,6 procent).

Detaljhandeln som helhet ökade med 1,4 procent i februari och för de två första månaderna är ökningen 3,4 procent. Återstår att se om trenden håller i sig under mars och april eller om det är en variation kopplad till att det saknas bästsäljare som drar folk till bokhandeln jämfört med samma period 2016 då exempelvis flera Harry Potter-titlar låg på topplistan.

 

Bilden: Bokhandel, foto: Fotolia.

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
1 kommentar

Kommentarer är avstängda.