Nytt internationellt samarbete stärker växande förlag

Idag meddelade Whip Media att man ingått avtal med det Schweiziska förlaget Miramir Verlag om att ge ut deras kommande titlar på den svenska marknaden.

Miramir Verlag har flera svenskspråkiga författare, bl a förlagschefen Kristina Suomela Björklund själv, vars böcker man vill ska komma ut i Sverige, men man saknar idag möjligheten eftersom flera av branschen aktörer kräver att det finns ett svenskt bolag registrerat för att kunna sluta avtal.

Man tog efter tips kontakt med Whip Media och kunde snabbt konstatera att det fanns flera gemensamt intressen, förlagen emellan. För att lösa avtalsproblemen kommer Whip Media därför framledes att ge ut Miramirs Verlags böcker på den svenska marknaden. Det gäller såväl tryckta böcker och PoD-utgivningar som e-böcker och ljudböcker.

Delade intressen

”Vi tyckte att Miramir Verlags planerade katalog var intressant och vi märkte snart att de delade våra visioner kring bokutgivning”, förklarar Anders Nyman. ”Samarbetet kommer att ge oss en möjlighet att ytterligare utvidga vår växande katalog och ge oss en värdefull kontakt som geografiskt befinner sig mitt i Europa, vilket är en marknad vi själva sneglar mot.”

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Samarbetet medför att Miramir Verlag får obegränsad tillgång till Whip Medias befintliga nätverk av leverantörer, som exempelvis Förlagssystem, Bulls Graphics, Publit och Axiell Media. Man kommer även få tillgång till Bokinfo.se vilket var en annan av de aktörer som Miramir Verlag stötte på problem hos, då de försökte etablera sig på den svenska marknaden.

Utgivning och produktion

Samarbetet man nu har ingått innefattar både produktion och utgivning. Miramir Verlags böcker kommer därför att fortsättningsvis produceras genom Whip Medias försorg.

”Vi har en etablerad produktionskedja för både print, e-bok och ljudbok, och det känns bra att kunna förstärka Miramir Verlag på den punkten och tillhandahålla en in-house-ateljé för kommande titlar, oavsett om dessa ska ges ut i Sverige eller i Schweiz.”

ANNONS
En bok redan på gång

Först ut i raden av böcker som ges ut under samarbetsavtalet är just förlagschefen Kristina Suomela Björklunds ”Karne – Skriet från häxberget” som i första hand kommer att ges ut i tryckt form, men diskussioner om ljudbok har redan inletts.
”Vi har redan fått väldigt positiv respons på vårt arbete med bokens omslag och vi tror att den här titeln ligger väldigt rätt i tiden och fyller ett tomrum på marknaden.”, avslutar Anders Nyman

”Karne” kommer ut den 25 maj.

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.