Selmapriset tilldelas Kristina Emanuelsson för Viskskrik

Kristina Emanuelsson får Selmapriset och 20 000 kronor för sin egenutgivna debutroman Viskskrik. Priset delas i år ut för tredje gången.

Selmapriset, ett litteraturpris för egenutgivna böcker, delas i år ut för tredje gången. Pristagare är Kristina Emanuelsson för boken Viskskrik, utgiven på egenutgivarförlaget Calidris. Bakom priset står Vulkan, Tidningen Skriva och Nextory och prissumman är 20 000 kronor.

Juryns skriver i sin motivering att Kristina Emanuelsson i Viskskrik lyckas med konststycket att skapa en berättelse om förälskelse som når på djupet. ”Genom Viskskrik kvalificerar sig Kristina Emanuelsson till en av vår tids mest lovande författardebutanter”, menar juryn som består av Linda Skugge, Per Adolfsson, Leffe Grimwalker och Katarina Vastamäki.

Selmaprisets juryordförande Linda Skugge säger:

– Med ett stort känslomässigt mod, en återhållsam med ändå rättfram berättarstil och ett språk där varje mening och ord äger ett berättigande – målar Kristina upp bilder likt en lyrikens mästarinna.

– Det är särskilt fint att en bok som bejakar en röst som har svårt att göra sig hörd omfamnas på det här sättet och belönas med uppmärksamhet. Jag är oändligt tacksam och rörd över att just ’Viskskrik’ tilldelas Selmapriset och att så många läsare tagit berättelsen till sina hjärtan, säger Kristina Emanuelsson.

Viskskrik kom ut i september 2016. I slutet av mars 2017 släpptes även boken som ljudbok hos Word Audio.

Selmapriset delas ut hos Vulkan den 5 april.

Tidigare pristagare:

2016: Jonas Aspegren för Hemläxan, Vulkan Förlag 2015
2015: Conny Palmkvist för De flyende skyldiga, Bokförlaget Arnold 2011

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL