Partners in Stories signar Hédi Fried, en av de sista överlevande från Förintelsen

Agenturen Partners in Stories har skrivit kontrakt med Hédi Fried, författare till nyligen utkomna och omskrivna boken Frågor jag fått om Förintelsen.

friedPartners in Stories med nya VD:n Henrik Lindvall i spetsen kunde häromdagen glädjas över att ha signat en ny författare till sitt stall. Nittiotreåriga Hédi Fried, född 1924 i Ungern, kom till Sverige 1945 efter att ha suttit i koncentrationslägret Auschwitz. Fried är författare och psykolog, och är en välkänd röst vad gäller att sprida kunskap om demokrati och rasism genom litteratur och föreläsningar. Hennes senaste bok Frågor jag fått om Förintelsen släpptes av Natur & Kultur i januari.

– Jag och Richard Herold på Natur & Kultur pratade lite om intressanta författare framöver. Då kom vi att tänka på Hédi Fried och vi kände båda två att det vore en viktig bok att kunna gå ut med. Jag tog kontakt med Hédi och hon blev jätteglad att vi ville representera henne, berättar Henrik Lindvall, VD.

Henrik Lindvall, tidigare förläggare på Norstedts, tog i början av februari över som VD på Partners in Stories efter grundaren Jonas Axelsson. I samma veva gick agenturen igenom ett antal andra förändringar: innan Henrik hade hunnit tillträda hade agenturens samtliga anställda sagt upp sig, skriver Svensk Bokhandel i en artikel. De anställda nämner bland annat stor osäkerhet kring agenturens framtid. Enligt Svensk Bokhandel har även nio författare lämnat agenturen, vilket motsvarar ungefär var tredje författare.

Det är med andra ord ingen enkel start Henrik Lindvall har fått som VD, även om kontraktet med Hédi Fried är en ljusglimt. För Boktugg berättar han att hans första stora åtgärder blir att träffa så många av agenturens författare så fort som möjligt, betona att det inte är någon fara för agenturen finansiellt och att det finns långsiktiga och ambitiösa planer. Att anställa en ny agent står också högt på dagordningen.

Hur tänker du arbeta för att behålla de övriga författarna?
– Träffa dem och lära känna dem och berätta om våra framtida planer.

I vilken linje kommer du driva agenturen framöver?
– Vi kommer främst att satsa på agenturdelen. Utnyttja min bakgrund som förläggare när vi tar oss an nya författare, säger Henrik Lindvall.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL