StoryTourist har chansen att vinna igen

Malmöföretaget Velodrom AB har chansen att vinna 15 000 euro med bokappen StoryTourist. Trots att appen fortfarande är under utveckling tävlar den om tre veckor i Renew the Book i Amsterdam.

Efter tidigare framgångar med StoryTourist i FutureBook i London och svenska Venture cup är nu Velodrom AB utvalda som en av fem finalister i Renew the Book.

Tävlingen inleds i Amsterdam om tre veckor och är en internationell startup-tävling.
Boktugg har tidigare berättat om appen StoryTourist som används interaktivt, liknande Pokémon go. Bokläsaren guidas runt till de platser där handlingen i en viss bok utspelar sig med hjälp av GPS-funktion.

I urvalet till Renew the Book har Velodrom konkurrerat ut 48 andra sökande företag från 25 länder. Nu väntar 40 intensiva dagar i Amsterdam med mentors- och affärsutvecklingsprogram under ledning av startup inkubatorn Rockstart. Själva initiativet kommer från holländska förläggarföreningen.

Johanna Forsman som driver Velodrom AB tillsammans med sin partner Andreas Jansson räknar med att vara på plats i Amsterdam mer eller mindre hela tiden under tävlingsperioden. Vid sin sida har de också den tredje utvecklaren av StoryTourist Samuel Johansson.

– Vi är överlyckliga över den här möjligheten, som kommer i precis rätt ögonblick för vår del med tanke på att appen enligt planerna ska lanseras senare i vår, säger Johanna i ett pressmeddelande och får medhåll av Andreas:

– Den experthjälp som erbjuds under dessa veckor kan bli ovärderlig för oss.

Om de vinner kammar de hem prischecken på 15 000 euro.

I Renew the Book tävlar StoryTourist mot följade företag:

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

  • RightReader, USA, en programvara som låter skolelever på lågstadienivå skriva sina egna böcker.
  • Novellic, Storbritannien, en plattform som underlättar för läsare och bokklubbar att finna varandra.
  • Writingfortiny, Irland, skräddarsydda böcker för barn, bland annat för barn som vistas på sjukhus eller genomgår medicinsk behandling.
  • ZolaBooks, USA, en serie webbaserade tjänster som syftar till att förbättra bokförsäljning vid sidan av branschjättarnas kanaler.
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL