Kartago släpper Pixiböcker för vuxna med serieskaparna Kellerman och Hemmingsson

Kvalitetsbilderböckerna i serien Pixi får en ny twist när Kartago förlag ger ut Pixiböcker i två boxar med seriestrippar av Nina Hemmingsson och Martin Kellerman. Pixiböcker för vuxna.

Pixiböcker ger många av oss en nostalgitripp. Den första Pixiboken kom 1955, och serien har sålts i över 60 miljoner exemplar. Böckerna kan beskrivas som små kvalitetsbilderböcker, och i vår får Pixiserien ett uppsving när Bonnierägda serieförlaget Kartago för första gången ger ut Pixiböcker för vuxna.

Pixiböckerna kommer säljas i boxar om 6 böcker, en box med seriestrippar av Nina Hemmingsson och en av Martin Kellerman med hans kända seriefigur Rocky. Varje bok består av 24 sidor, och har ett särskilt tema. Utgivning är planerad till maj månad.

Traditionellt har man kunnat se Pixiböcker säljas lite varstans, som i matvarubutiker och kiosker. Men de här Pixiböckerna för vuxna läsare kommer att säljas i dagens vanliga kanaler.

– Våra Pixiboxar kommer att säljas i bokhandeln i första hand. Både fysisk och digitalt, berättar Hanna Lundkvist på Bonnierförlagens kommunikationsavdelning.

Kommer det fler Pixiböcker efter de här båda första boxarna?
– Ja! Gensvaret har redan varit väldigt stort och vi har bara fått positiva reaktioner. Vi är redan i full gång med att fundera på vilka som ska bli nästa boxar, säger Hanna Lundkvist.

Varför tror ni att just Nina Hemmingsson och Martin Kellermans serier gör sig bra i Pixiform?
– Ninas och Martins serier är fyllda av humor, på ett intelligent och igenkännande sätt. Serierna är korta, antingen enrutingar eller korta strippar, vilket är en förutsättning för att funka i Pixiformatet.  De handlar ofta om olika ämnen som blir extra kul att sammanföra till egna böcker. Som ångest, fest och djur till exempel. Martin och Nina är dessutom några av våra allra mest populära serieskapare och är därför bra som isbrytare för denna helt nya nisch, säger Hanna Lundkvist.

Titlar i boxen Pixibok: Nina Hemmingsson

Nina Hemmingsson om djur
Nina Hemmingsson om relationer
Nina Hemmingsson om fest
Nina Hemmingsson om sex
Nina Hemmingsson om barn
Nina Hemmingsson om ångest

Titlar i boxen Pixibox: Martin Kellerman

Rocky om alkohol
Rocky om barndom
Rocky om döden
Rocky om naturen
Rocky om förhållanden
Rocky om karriären

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL