Jonas Tellander sålde Storytel-aktier för 10,7 miljoner

Storytels VD Jonas Tellander har sålt aktier i bolaget för 10,7 miljoner kronor, skriver Di Digital. Trots det är han fortfarande storägare i Storytel.

Eftersom Storytel är noterat på Aktietorget så har försäljningen av aktier noterats på Finansinspektionens insynslista som Di Digital tagit del av. På fredagen meddelades att Jonas Tellander sålt 200 000 aktier till ett värde av 10,7 miljoner kronor, motsvarande 0,4 procent av bolaget.

– Det finns få bra tillfällen att sälja. Nu fanns det en institutionell investerare som ville öka sina andelar genom att göra ett blockköp och öka sitt ägande i bolaget. Jag anser att det är bra för företaget. Dessutom har jag varit högt belånad och det här är ett bra sätt att minska det. Jag är fortfarande storägare med 10 procent av aktierna, säger Jonas Tellander till Di Digital.

Aktuell aktiekurs för Storytel är 54,25 kr/aktie (Storytel på Aktietorget), marginellt högre än vad Jonas Tellander fick för sina aktier. Marknadsvärdet på hela bolaget är 2,596 miljarder kronor. Bara den senaste månaden har aktiekursen stigit 26 procent.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL