Fyra nominerade till Katapultpriset 2016

Katapultpriset delas ut av Sveriges Författarförbund till en debuterande prosaist eller lyriker. Här är 2016 års nominerade författare.

Katapultpriset delas sedan 1991 ut varje vår till en skönlitterär författare som har debuterat under föregående år. Bakom priset står den skönlitterära sektionens styrelse inom Sveriges Författarförbund, som med detta pris vill bidra till att lyfta fram den nya litteraturen.

”Syftet med priset är att ge den nya litteraturen större uppmärksamhet och samtidigt ge fler läsare möjligheten att hitta fram till nya spännande författare. Förhoppningen är också att pristagaren med hjälp av prissumman skall få möjlighet att under en tid ägna sig åt nya litterära projekt”, skriver Sveriges Författarförbund på sin hemsida.

Vinnaren utses av styrelsen för den skönlitterära sektionen i författarförbundet, där en jury läser och tar ställning till årets samtliga debutböcker. Pristagaren tillkännages 25 januari.

För 2016 har fyra författare nominerats till Katapultpriset:

skugganSkuggan av Marit Furn
Albert Bonniers Förlag

 

 

 

 

alltjagbegarAllt jag begär, av Henning Brüllhoff
Dockhaveri Förlag

 

 

 

 

dagarutanljusDagar utan ljus, nätter utan mörker av David Norlin
Weyler Förlag

 

 

 

 

krigetKriget av Durim Bekteshi
Molin&Sorgenfrei Förlag

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL