Amazon öppnar bokhandel på Manhattan – fler på gång

Amazon har meddelat att de öppnar en bokhandel i New York på Manhattan, i Time Warner Center senare i vår. Ytterligare ett par planerade butiker har bekräftats.

Boktugg har tidigare skrivit om Amazons planer på att öppna fysiska bokhandlar. Hösten 2015 öppnade de den första i Seattle som följdes av en i San Diego och en i Portland. Amazon har också bekräftat att de kommer att öppna två butiker i Boston och en butik i Chicago. Dessutom annonserar de efter personal till framtida butiker i Lynnfield (Massachusetts) och Paramus (New Jersey).

I köpcentret Time Warner Center tar Amazon över en lokal där tidigare Armani Exchange höll till, skriver New York Times. Bokhandeln i New York ska öppna under våren.

Med de som redan öppnat och bekräftats kommer Amazon att ha åtta fysiska butiker för böcker innan 2017 är över. Amazon Bookstores har färre titlar i lager än många andra bokhandlare och använder data från onlineförsäljningen för att avgöra vilka titlar de ska sälja i butik.

Amazon har experimenterat med en obemannad butik, inte med böcker utan dryck och mat, i Seattle där kunderna kan handla utan besöka kassan. De loggar in och sedan registreras automatiskt vid utgången vilka varor de plockat med sig. Det är inte helt orimligt att tro att även bokhandlar kan utrustas med liknande teknologi för att minska personalbehov och erbjuda bättre öppettider.

Bilden: Amazon Bookstore i Seattle, Washington. Foto: SEASTOCK, iStockphoto.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL