Julkalendern 2016 – lucka 23: Josefine Lindén

Josefine Lindén är författare med sex stycken böcker bakom sig, när hon inte skriver eller hjälper förlag med korrektur och som redaktör undervisar hon på skrivarakademin i Stockholm.

– Eftersom jag just nu hamnat i en lite stökig (men rolig!) sits där jag skriver på en biografi (Erik Hamrén), en thriller (Hemvändaren) och en ungdomsroman (Away Days) samtidigt, tipsar jag om en bok från varje kategori. Jag läser in mig mycket på andra författares material innan jag startar (och faktiskt även medan) jag skriver, säger Josefine.

Bokomslag-Andrea-PirloBiografi: Att spela är att tänka – Andrea Pirlo
– Oavsett lagtillhörighet är det förbaskat svårt att inte älska Pirlo. Denna fullkomligt fenomenale elegant beskriver sin tid inom fotbollen på ett roligt och drivet vis. Perfekt tips till alla er som älskade Zlatans biografi när det begav sig.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

Bokomslag-Simmaren-av-ZanderThriller: Simmaren av Joakim Zander
– Joakim Zanders debut “Simmaren” är en oerhört välskriven sådan. Vi det här laget är den såld till typ en miljon länder, det ska göras film i Amerikat och han har hunnit med at skriva den fristående uppföljaren “Orten” som lär gå mot samma öde. “Simmaren” utspelar sig såväl i Sverige som mellan Bryssel och Paris, Mellanöstern och Virginia, där terrorismens fula anlete tar ton. Redan på första sidan visar Zander vilken språkkonstnär av rang han är och du lär garanterat sitta fast tills du vänt den sista.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Bokomslag-Nar-hundarna-kommerUngdomsroman: När hundarna kommer av Jessica Schiefauer
– Jessica Schiefauer vann välförtjänt Augustpriset för sin När hundarna kommer som liksom all ungdomslitteratur med fördel läses även av vuxna. Här följer vi ett kärlekspar och en enstöring som via vidriga händelser vid en sjö förenas under en sommar i ett svenskt samhälle där de nynazistiska strömningarna blivit allt tydligare. En modern kärlekssaga med våldsamma inslag.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Hur firas julen – och i sällskap med vilka böcker?
– Julafton firar jag med mina ljuvliga barn som ännu är små nog att tindra kring granen. Vi ska ha ett härligt jullov med en hel del läsning och biblioteksbesök. När barnen sen är hos sin pappa ska jag avsluta thriller-projektet samt transkribera en miljard timmars samtal med Erik Hamrén för biografin som släpps i september. Och ja, uppföljaren till min ungdomsroman TIFO ska komma ut i april så den ska också filas på. Jag läser just nu Kristina Ohlssons deckare och äntligen Lina Wolffs De polyglotta älskarna. Se där, ett par tips till!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL