Julkalendern 2016 – lucka 19: Kerstin Johansson

Bakom lucka 19 finns Kerstin Johansson: bibliotekarie, frilansskribent och filosofie doktor i kinesiska. Kerstin är författare till boken Nutida kinesisk litteratur: jakten efter det moderna så det är kanske inte så konstigt att hennes skönlitterära tips inför julen kommer just från Kina.

 

1415636952380372Skönlitteratur: Lenins kyssar av Yan Lianke

– Kina är ett stort litteraturland och Yan Lianke är en av landets mest kända och uppskattade författare. Han är satiriker och kritiserar ofta makten, vilket ibland har lett till att hans verk har censurerats. Dock inte ”Lenins kyssar”, en dråplig, skruvad och djupt allvarlig bok, om makt och maktlöshet i den nya ekonomiska stormakten.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
insekter_Front-Hi-768x1176Facklitteratur: Galen i insekter av Dave Goulson

– Vad vet vi egentligen om småkrypens värld? Den excentriske brittiske biologiprofessorn, Dave Goulson, vet en hel del och han har tidigare skrivit en bok om humlor. I den här boken berättar han om hur han köper en gammal gård på den franska landsbygden och förvandlar den till ett paradis för insekter. Goulson skriver kunnigt, humoristiskt och entusiasmerande. Jag lärde mig något om hur våra minsta varelser lever och har fått en bättre förståelse för vad de betyder för miljön.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
2966490x_O_1Barn/unga: Vems lilla mössa flyger? av Barbro Lindgren & Eva Eriksson

– En underfundig, stillsamt filosofisk bok, som jag tycker passar för både barn och vuxna, om livets stora frågor. En klassiker i den moderna svenska barnbokslitteraturen!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Vad gör du själv i jul?

– I julhelgerna ska jag läsa några av de böcker som mina kollegor på biblioteket har tipsat mig om, jag får hela tiden nya boktips. Och så ska jag förstås skriva så mycket jag hinner på min kommande bok!

 

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL