Julkalender 2016 – lucka 18: Sarah Perfekt

I lucka 18 sitter Sarah Perfekt – frilansande fotograf och dessutom skribent här på Boktugg. Hon kom på hur svårt det är att bara få lov att välja tre böcker när det väl kommer till kritan att hon själv skulle göra det.

De senaste veckorna har Sarah varit en av dem som jagat in boktips från folk i bokbranschen. Men här kommer hennes egna lästips:

98100_13009680_o_1@2xSkönlitteratur: Underdog av Torbjörn Flygt

– Miljonprogrammets Malmö någon gång på 70-talet. Mellan betongkartongerna finns utanförskap och innanförskap, tragik och humor, kärlek och ensamhet. Inget lämnas dock åt sin klyscha i denna uppväxtskildring utan allt får fler nyanser än den förutfattade meningen kan tro.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
99669_13029894_o_1@2x.pngFacklitteratur: Äta Djur av Jonathan Safran Foer
– Detta är inte en bok med faktablocken staplade på hög. Foer varvar historierna om hur hans mormor gödde sina barnbarn med allt ätbart hon kom över med rapporter från besök i massproducerande kycklingfabriker. Kanske sätter alla som inte köpte ekologisk skinka griljeringen i vrångstrupen när de läst det här.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
29701272_O_1Ungdom/barnbok: Häxorna av Roald Dahl
– Fascinationen över Roald Dahls spännande äventyr går aldrig över. Var denne man fick sin inspiration ifrån kan man bara undra men hans böcker är så vansinnigt spännande. Häxorna finns överallt i hela världen. Förklädda i peruk och handskar har de bara ett uppdrag – att förgöra små barn…

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Vad jag läser i jul:

– Risken är stor att jag inte läser en rad utan lyssnar på ljudböcker istället. Efter höstens bravader kan tänkas att jag stoppar hörlurar i öronen, blundar och tar in berättelserna den vägen istället. Alternativt tar mig igenom några kapitel kutandes längs någon skogsväg. Men jag sneglade på Zadie Smiths Vita tänder när jag passerade bokhyllan härom dagen. Så man vet aldrig!

Foto: Kristoffer Granath

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL