”Ibland mår jag inte så bra” har sålt 100 000 ex på fem veckor

Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber, debuterade i november med Ibland mår jag inte så bra. Boken handlar om hennes egna erfarenheter av psykisk ohälsa och har inte bara fått väldigt fina recensioner – Forum meddelar nu att titeln efter bara fem veckor i handeln har sålt i över 100 000 exemplar. 

Tidigare idag skrev vi om att Youtubers toppar Adlibris bästsäljarlista för 2016 (fram till 15 december). Högst upp på listan ligger Therése Lindgren med årets mest sålda bok, och nu kan vi alltså berätta att titeln har sålt i inte mindre än 100 000 exemplar under sina första fem veckor – en dundersuccé.

– Över 100 000 sålda exemplar på drygt en månad är händer verkligen inte ofta i bokbranschen. Boken toppar alla försäljningslistor och oavsett vilken bokhandel du besöker just nu så snackar man Therése Lindgren, både bland personal och kunder, säger Göran Wiberg, Försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

ANNONS

Therése Lindgren är en stor profil inom sociala medier, och hon har 439 000 följare på YouTube och 630 000 följare på Instagram. Eftersom hon lider av social fobi har hon inte möjlighet att åka runt och träffa sina läsare och signera, men detta hindrar inte hennes fans från att få ett signerat ex av boken. Therése har istället spenderat över 40 timmar på Bonniers centrallager med att signera, vilket hittills har resulterat i över 16 000 signerade böcker.

Själv säger Therése Lindgren att känns extra bra att få så fin respons eftersom Ibland mår jag inte så bra inte var en lätt bok att skriva.

– Jag har fantastiska följare! Och även om jag inte har möjlighet att träffa mina läsare skickar jag en liten tanke med varje bok jag signerar, säger Therése Lindgren.

ANNONS

Anders Sjöqvist, förläggare på Bokförlaget Forum, säger:

– Vi på Bokförlaget Forum är stolta och glada över det genomslag och mottagande som boken har fått. Therése är en förebild för många och når även en målgrupp som inte är så vana bokläsare. Jag får mejl från unga som skriver att detta är den första bok de läst och att även deras föräldrar nu läser den och vet vem Therése är. Boken öppnar upp till samtal mellan ungdomar och föräldrar vilket är väldigt fint.

Copyright/fotograf: Linda Alfvegren

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.