Julkalender 2016 – lucka 12: Klara Bjelkenäs

Klara Bjelkenäs, förlagsredaktör på Lilla Piratförlaget/Gilla Böcker, gömmer sig bakom lucka 12 och hon bjuder på tre välmotiverade boktips, en mix av ”naket och sorgligt och argt”, ”schvung och substans” och ”vänskap, familj och könsidentitet”.

Till vardags jobbar Klara Bjelkenäs som redaktör på Lilla Piratförlaget/Gilla Böcker. När hon inte jobbar ägnar hon för tillfället större delen av sin fritid åt att kolla på norska ungdomsserien Skam. 

detärnågotSkönlitteratur: Det är något som inte stämmer av Martina Haag
– Man måste ha bott under en sten det senaste året för att ha missat denna roman om hur man överlever att bli lämnad av den man älskar och litar mest på. Naket och sorgligt och argt – jag vet ingen som inte blivit berörd och/eller känt igen sig. Lever verkligen upp till hajpen.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

karalivFacklitteratur: Kära Liv och Caroline av Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli
– Författarna svarar på frågor som deras poddlyssnare fått skicka in och som handlar om (på riktigt) viktiga grejer som ”Har ni dödsångest?” och ”Varför älskar alla svenskar Will Ferrell?”. Väldigt smart och kul. Perfekt om man är inne i en lässvacka och behöver något med schvung, substans och korta kapitel.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

brorsanBarn/ungdomsbok: Brorsan är kung! av Jenny Jägerfeld
– Sjukt välskriven, stark och rolig bok om vänskap, familj, könsidentitet och att få vara den man är, av en av Sveriges absolut bästa författare. Man skrattar, man gråter, man lär sig något nytt. Är tänkt för mellanåldern men passar (som all bra litteratur) såklart att läsa även om man är äldre än så.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Hur ska du spendera julen och vad tänkte du läsa i jul?
– Jag ska fira jul på landet med familj, katter, knäck och teve. Förhoppningsvis blir det extremt lugnt och sysslolöst, på gränsen till tråkigt. Som julläsning ska jag ta mig an Elena Ferrantes Min fantastiska väninna – som någon som jobbar med böcker känns det nästan pinsamt att inte ha läst den än.

Foto: Ola Kjelbye (bilden är beskuren)

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL