Julkalender 2016 – lucka 11: Kim W. Andersson

I dagens lucka i julkalendern tipsar serietecknaren Kim W. Andersson om tre läsvärda serier, för både invigda och oinvigda.

Kim W. Andersson är serietecknare och -författare med några böcker bakom sig, bland annat skräckserieromanen Alena som även har blivit filmatiserad och sänts både på SVT och på biografer.

– Alldeles nyligen släpptes min nya serieroman, Astrid: Vulkanmånens Kult, från Apart Förlag. Den gjorde jag åt Dark Horse Comics i USA, men den svenska utgåvan kickstartade vi så att den är mycket lyxigare.

Då Kim är den han är får han dispens från att tipsa om skön- och facklitteratur. Här kommer i stället Kims hetaste serietips:

sagaSaga, skriven av Brian K. Vaughan och tecknad av Fiona Staples
– Nyskapande sci-fi, kanske den bästa serien på 10 år!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

uzumakiUzumaki av Junji Ito
– De bästa skräckserierna kommer från Japan och det här är en av de bästa. Finns faktiskt utgiven på svenska!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

linda&valentin

Linda & Valentin av Pierre Christin
– Äntligen kan man få läsa dessa klassiska rymdserier. Hela mitt liv har jag fått höra om deras magi men de har länge varit omöjliga att få tag på. Men nu är de i lyxigt nytryck på svenska igen. Ladda upp innan filmen som bygger på serien kommer nästa år, Valerian av Luc Besson.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Vad tänkte du läsa i jul?
– Jag ska försöka beta av min enorma hög av seriealbum. Mest klassiker som jag känner att jag måste ha läst, till exempel Akira och Linda & Valentin.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL