Julkalender 2016 – lucka 8: Anna Granlund

Bakom lucka 8 gömmer sig förlagschef Anna Granlund som boktipsar om två dagsaktuella titlar och en gammal klassiker för ungdomar (och vuxna som har barnasinnet kvar) som aldrig blir tråkig. 

Anna Granlund driver bokförlaget i norr, North Chapter, med säte i Umeå. Just nu är det full fart på förlaget med boksläppet av Snö, andra delen i Jakob Mjöbrings deckartrilogi om poliskvinnan Katja Lyss.

– Passande nog så utspelar sig historien denna gång vid juletid, då Katja får avbryta sin skidsemester i Kittelfjäll på grund av ett dubbelmord i en renvaktarstuga långt ut i den väglösa Västerbottniska fjällvärlden. Förutom släppfest i Umeå blir det därför även en tur till Kittelfjäll innan jul för lite skidåkning och äventyr i Katja Lyss-stil!

fyrenSkönlitteratur
– Fyren mellan haven av M L Stedman har ju kommit som film nu med vår egen Hollywoodstjärna Alicia Vikander, och filmen är säkerligen både fantastisk och storslagen, men har du inte läst boken så gör det. Det är en berättelse om ett moraliskt dilemma, hur ödet kan styra ditt liv i oväntade riktningar och hur de beslut du fattar kan förändra människors liv.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

sluta aldrig gåFacklitteratur
– Sluta aldrig gå av Christina Rickardsson, som vid åtta års ålder adopteras från gatorna i São Paulo och hamnar i det lilla samhället Vindeln utanför Umeå. En fascinerande levnadshistoria om resan från det allra fattigaste och mest utsatta livet till att skapa sig en ny identitet på en främmande plats, ett högaktuellt ämne, som i Rickardssons bok genomsyras av hopp och kärlek.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

liftarens-guide-till-galaxenBarn/ungdomsbok
– Här plockar jag gärna fram en klassiker som jag tror faller under Young Adult, det är en av de böcker jag läst flest gånger, och aldrig tröttnar på – nämligen Liftarens guide till Galaxen, av Douglas Adams. En bok som har undertiteln Ta det lugnt, öppnar med jordens stundande undergång och dessutom ger svaret på den yttersta frågan om livet, universum och allting, blir aldrig tråkig. Och då gillar jag inte ens fantasy- och science fiction-böcker …

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Hur ska du fira jul i år och vad läser du under ledigheten?
– Julen firas hemma bland släkt, vänner och hemvändare. Bästa julklappen för mig har alltid varit böcker och julen är en tid när jag brukar unna mig just ordentligt med lästid. Även om jag hela tiden har manus att arbeta med så tänker jag passa på att läsa bland annat De polyglotta älskarna av Lina Wolff och Ett litet liv av Hanya Yanagihara.

Fotograf: Matthew Phillips

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL