Julkalender 2016 lucka 2: Jimmy Lindgren

Jimmy Lindgren skriver böcker (serien Nicholas Warg ihop med Peter Lindmark) och manus till tv-serier. I Boktuggs julkalender bakom lucka 2 ger han sina boktips inför jul.

Jimmy skrev nyligen på andra säsongen av tv-serien Black Widows som kommer på TV3 i början på nästa år. Och det är mer tv-manus på gång för hans del – men även en ny bok.
– Just nu arbetar jag på en annan tv-serie för Viaplay samt en tredje bok i serien om Nicholas Warg. Jag och min skrivkompanjon Peter Lindmark släppte vår andra bok i serien, Gränsland, i april i år. Det är spänningsromaner om en före detta Säpo-agent som återrekryteras, säger Jimmy.

Som alla andra deltagare i Boktuggs julkalender så har vi bett om tre boktips, faktiskt indelade i samma kategorier som Augustpriset. Men utvalda bland de böcker man själv läst under året som gått.

Bokomslag-Farjan-av-Mats-StrandbergSkönlitterär vuxenbok
– Jag gillade Färjan av Mats Strandberg väldigt mycket. Han fångade karaktärerna, miljöerna och stämningar på ett fint sätt som gjorde det svårt att slita sig. Just karaktärerna kändes lite stereotypa till en början men de växte snabbt och engagerade verkligen. Sen lyckades han göra det både kusligt och oförutsägbart.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Bokomslag-Spar-av-Lena-SundstromFackbok
– Jag läste nyligen Spår av Lena Sundström. Den handlar om fallet med Egypten-svenskarna som avvisades under dramatiska former. Det är en läskig och tragisk historia som visar hur skör rättssäkerheten kan vara. Sen är det en fascinerande inblick i olika underrättelsetjänsters arbete och agerande och hur absurt vissa händelseförlopp kan vara. Ifall det inte var en fackbok hade jag inte trott på vissa passager där det journalistiska arbetet porträtteras. Lena Sundström beskriver också skickligt och engagerande de olika personerna som tar stor del i boken.
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Bokomslag_trolldom-i-gamla-stan-av-Martin-OlczakBarn/ungdomsbok
– Böckerna om Jack av av Martin Olczak och Anna Sandler har jag slukat med min sexårige son. Vi började läsa dem när han var nästan fem och jag skulle säga att de passar till tioårsåldern åtminstone. Böckerna är oerhört spännande, fantasifulla, roliga och rörande. Det finns ett driv i berättandet och korta kapitel med cliffhangers gör det omöjligt att sluta läsa. Jag skulle rekommendera att börja med första serien, Jakten på Jack, då de är en sammanhållen serie.
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

Hur firar du din jul och vilken bok har du sparat för att läsa under julhelgerna?
– Jag firar jul med familjen i Gävle där jag är uppväxt. Jag har tänkt läsa Björnstad av Fredrik Backman. På nyårsafton åker jag till Thailand för att skriva och göra research för tredje boken om Nicholas Warg så tills dess har jag även bunkrat upp med några böcker, bl.a. senaste Keppler samt Saudivapen.

Bilden, fotograf: Thron Ullberg

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL