Julia Angelin ny VD för Salomonsson Agency

Salomonsson Agency har från 1 december en ny VD, Julia Angelin, som kommer från att vara ekonomiansvarig och litterär agent på agenturen. Niclas Salomonsson lämnar över VD-posten för att fokusera på sin roll som agent.

Från och med idag tar Julia Angelin över rollen som VD för Salomonsson Agency.  Sedan 2013 har hon varit agent och ekonomiansvarig på agenturen, och har bland annat utvecklat Salomonsson Agencys barnboksavdelning. Julia Angelin berättar att hennes fokus som VD kommer att ligga på helheten: författarna, manusförfattarna, skrivandet och idéerna.

– Jag är självklart jätteglad över att få det här förtroendet och jag hoppas kunna ta vid och utveckla agenturen i samma anda som Niclas. Att han gått från att ensam göra allt och slita för våra författare, till att driva en världsledande agentur, är något som är oerhört inspirerande, säger Julia Angelin.

Nuvarande VD Niclas Salomonsson berättar att han startade agenturen år 2000 för att bygga författarskap. Det är fortfarande hans passion, och han vill nu satsa på att helhjärtat fokusera på sin roll som litterär agent.

– Nu vill jag lämna över stafettpinnen till Julia som är en person med bred kompetens och tillika en av de främsta agenterna jag träffat under mina 17 år i branschen. Hon har drivet att ta agenturen – och våra författare – till nya höjder, säger Niclas Salomonsson.

Salomonsson Agency är idag den ledande bok- och manusförfattaragenturen i Skandinavien med 18 anställda och en årsomsättning på drygt 26 miljoner kronor, vilket Niclas Salomonsson menar är en direkt konsekvens av att de representerar de bästa författarna. Agenturen representerar bland annat Jo Nesbø, Lars Kepler, Fredrik Backman, Liza Marklund, Jens Lapidus och Peter Birro.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL