Offside Press hittar nya sätt för marknadsföring

Två parallella projekt som marknadsförs tillsammans. Folkets bio och Offside Press gör en kombinerad film- och bokturné när Frida Wallberg släpper självbiografin Alltid lite till samtidigt som Golden Girls, Susanne Edwards dokumentärfilm om Frida, har premiär.

Det var en ren händelse att Frida Wallbergs boksläpp sammanföll så väl med premiären för directors cut versionen av Susanne Edwards Golden Girls . För egentligen hade vare sig Fridas bokskrivande eller Susannes filmskapande med varandra att göra utan var två fristående projekt.

– När vi insåg att de skulle släppas samtidigt tyckte vi det var kul att marknadsföra dem ihop, säger Tobias Regnell förlagsredaktör på Offside Press. Det är två helt olika berättelser – filmen är här och nu medan boken återspeglar en bredare livsberättelse. Vi tror att detta arrangemang kan vara ett spännande sätt att kunna möta publiken på.

ANNONS

Biobesöket kostar 200 kr och förutom att se filmen får läsaren/filmtittaren ett exemplar av boken samt lyssna till ett samtal efter filmvisningen med Susanne Edwards, Malin Jonson och/eller Frida Wallberg. Turnén startade i Stockholm den 6 november och avslutas i Göteborg den 22 november.

– Det var halvfullt i Stockholm men de som var där var mycket positiva till evenemanget, berättar Tobias. Gensvaret på turnéns olika nerslag har varierat – på något ställe är det utsålt och på något annat har det inte gått lika bra. Men det är ett nytt koncept och människor kanske är ovana vid att betala 200 kr för en biljett till bion. Dessutom har Golden Girl redan SVT-visats i en nedklippt version. Vi söker fler och fler samarbeten av den här sorten. Det kan handla om att arbeta tillsammans med olika organisationer och inkludera till exempel bok plus författare i ett frukostevent som åker runt i Sverige. Om båda parter jobbar bra tillsammans halverar man kostnaderna och dubblar trycket i marknadsföringen.

Det har gått bra för Offside press sedan de blev ett eget förlag – väldigt bra till och med.

ANNONS

– Vissa böcker som 438 dagar har sålt fantastiskt, säger Tobias. Sedan har vi några smalare titlar också men allt har gått ihop sig. Förlaget är en förlängning av de tidningar vi jobbar med och har blivit en självklar del vi ska fortsätta med.

Bok- och filmturnén har tre stopp kvar på sin tur. För den som är intresserad går det att se den på följande platser:

Malmö, Panora, 17 november 18.30
Linköping, Filmstaden, 19 november 12.00
Göteborg, Hagabion, 22 november 18.30

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.