Adlibris ligger nere – tekniska problem under hela dagen

Sveriges största nätbokhandlare Adlibris fick tekniska problem efter en serverflytt och ligger just nu helt nere. Istället hänvisar de kunderna till CDON.com som numera skickar alla ordrar till Adlibris.

– Vi har flyttat våra servrar till en ny serverhall och fick ett tekniskt strul som följd av det vilket har gjort att sajten legat nere. Felet är lokaliserat och om inget oförutsett händer (…igen) så kommer sajten vara uppe inom kort, meddelar Linnéa Wiklund, presskontakt på Adlibris till ehandel.se.

I morse möttes Adlibris-kunder av beskedet att sajten var tillfälligt nere på grund av underhåll. Sedan har problemen tilltagit under dagen och på eftermiddagen kom många inte ens till underhållssidan utan fick bara serverfel.

Adlibris-krasch-dump-2016-10-27
Så här såg det ut på eftermiddagen när man besökte Adlibris sajt för att handla böcker.

Just nu finns ett tillfälligt meddelande på Adlibris.com som hänvisar till CDON som numera är en ren marknadsplats och skickar alla sina ordrar till Adlibris.

”Tillfälligt stängt för underhåll. Välkommen åter om en liten stund!
Under tiden hänvisar vi våra svenska kunder till vår partnersajt cdon.se”

Uppdatering: Vid 17.30-tiden fick Adlibris äntligen upp sajten online igen även om det fortfarande är driftstörningar och långsam laddning av sajten. Privatsajten har större problem än sajten för Företag och organisationer i nuläget. Enligt vissa kunder hade det då varit problem i 17 timmar att nå nätbokhandeln samt att komma åt eböcker via Lettoplattor.

 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL