fbpx

Akademibokhandeln satsar på e-handel före årets slut

Snart kommer du att kunna köpa böcker på Akademibokhandeln.se och få dem hemskickade – även böcker som inte finns i butikssortimentet. Redan under fjärde kvartalet lanseras en fullskalig e-handel med målet att nå de över en miljon kunder som finns i Akademibokhandelns kundklubb.

Sveriges största bokhandelskedja, Akademibokhandeln, öppnar e-handel under årets fjärde kvartal. Tidigare i år lanserades en ny webbplats med en rad nya tjänster. Nu tas nästa steg med fullskalig e-handel på akademibokhandeln.se. Allt med syfte att skapa ett starkt omnikanalerbjudande på kundernas villkor. Kunderna ska möta samma varumärke, priser och erbjudanden i båda försäljningskanalerna.

– Hälften av alla bokköpare handlar både i fysiska butiker och på nätet, det är situationen som styr, säger Maria Hamrefors, VD för Akademibokhandeln. Genom att kombinera ett stort nät av inspirerande butiker med digitala tjänster vill vi fortsätta att öka vår kundlojalitet och attrahera nya kundgrupper. Vårt mål är att skapa det bästa omnikanalerbjudandet i svensk detaljhandel.

ANNONS

Butikssortimentet är förstås bara en del av de böcker som ges ut i Sverige. Den allra största butiken i Sverige, Akademibokhandeln City i Stockholm, har 30 000 titlar i sortimentet. Bokus har miljontals titlar.

– Kunderna kommer att få tillgång till ett enormt sortiment av böcker via vår e-handel. Alla böcker som finns i vårt butikssortiment ingår förstås, och dessutom de miljontals böcker som finns i vårt beställningssortiment, bekräftar Akademibokhandelns presskontakt.

E-handeln blir en integrerad del av Akademibokhandelns webbplats där kunderna redan idag kan se sortiment och lagerstatus, reservera böcker i kedjans 115 fysiska butiker, anmäla sig till evenemang och ta del av butikspersonalens boktips. Mer än en miljon medlemmar i Akademibokhandelns Vänner får tillgång till sina medlemsförmåner genom att logga in.

ANNONS

– Kunderna gillar verkligen våra digitala tjänster, säger Ola Toresten, chef för digitala tjänster på Akademibokhandeln. Månad för månad söker allt fler kunder information och förbereder sina köp digitalt. E-handel är därför ett naturligt nästa steg i att öka servicen till våra kunder.

– Genom näthandeln knyter vi ihop hela vårt erbjudande under varumärket Akademibokhandeln på ett attraktivt sätt, säger Maria Hamrefors. Kunderna kommer till exempel att kunna returnera böcker som de köpt på webbplatsen i våra fysiska butiker. Parallellt fortsätter vi vår satsning med att utveckla butikerna till inspirerande mötes- och handelsplatser där personlig service och kunskap står i centrum.

Akademibokhandeln bedriver sedan tidigare e-handel under varumärket Bokus i ett helägt dotterbolag. Denna verksamhet fortsätter med samma inriktning som tidigare.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

– Vi ser glädjande nog att både läsandet och intresset för e-handel med böcker ökar. Vi har definitivt utrymme för två olika tjänster och varumärken, det visar responsen vi får från våra kunder varje dag, avslutar Maria Hamrefors.

Bakom kulisserna så kommer e-handeln att skötas av Bokus. För förlagen innebär detta att beställningar skickas från Bokus precis som idag, det krävs inga nya processer i den delen. I praktiken innebär det att Bokus kommer att drifta e-handel under två varumärken: Bokus och Akademibokhandeln.

Den svenska bokhandelskartan ritades just om.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
1 kommentar

Kommentarer är avstängda.