Storytel tar in 100 miljoner kr i riktad nyemission

Foto Daniel Roos

Även om Storytel redovisar nya rekordsiffror i antal abonnenter och intäkter behöver bolaget mer kapital för att finansiera sin fortsatta tillväxt. Nu tar bolaget in 100 miljoner kr i en riktad nyemission från bland annat Swedbank Fonder och Handelsbanken Fonder.

Eftersom Storytel är börsnoterat så meddelas den här informationen i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen:

Storytel AB (publ) har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på bolagets årsstämma den 16 maj 2016, beslutat om en riktad kontantemission av 2 500 000 aktier av serie B till en teckningskurs om 40,0 kronor per aktie. Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat ”private placement”-förfarande lett av ABG Sundal Collier och skedde till rådande marknadspris. ABG Sundal Collier kommer att vara tecknare i emissionen för fem investerares räkning. Investerarna är samtliga större institutionella investerare såsom Swedbank Robur Fonder AB och Handelsbanken Fonder och emissionen om 100 Mkr fördelar sig dem emellan.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bredda den institutionella ägarbasen och på ett tidseffektivt sätt möjliggöra kapitalanskaffning. Emissionslikviden avses användas för återbetalning av brygglån som upptogs i samband med förvärvet av Norstedts Förlagsgrupp samt för att möjliggöra en högre takt av investeringar och värdeskapande förvärv. Genom nyemissionen kommer bolaget tillföras 100 Mkr före transaktionskostnader.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 5,2 procent i förhållande till antalet aktier av serie B i bolaget genom att antalet utestående aktier av serie B ökar till 47 846 548.

ABG Sundal Collier har engagerats som Lead Manager och Bookrunner i samband med nyemissionen och Baker & McKenzie agerar legal rådgivare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL