fbpx

Boktugg.se startar två nya tidningar

Happy loving couple at home reading a magazine and sitting on the sofa relaxing

Efter två år som blogg kommer Boktugg.se i höst att utvidgas till en tidning som förutom att distribueras i digitalt format även kommer i en pappersutgåva.

– Vi tyckte att det finns behov av en tidning som fokuserar på nya titlar och nya författare, som inspirerar till läsning och köp av böcker. Samtidigt har vi letat efter ett komplement till att sälja banners på Boktugg.se och vi kom fram till att en tidning skulle gynna både förlag och läsare, säger Sölve Dahlgren, chefredaktör för Boktugg.

Den nya tidningen kommer att heta Boktugg och utgivningstakten blir runt sex nummer per år. Först och främst blir det en digital tidning, gratis för alla att läsa, men den kommer även i en tryckt version.

ANNONS

– Den tryckta versionen kommer att skickas ut till beslutsfattare och nyckelpersoner i bokbranschen men det blir även möjligt att prenumerera på papperstidningen för den som föredrar papper framför att läsa digitalt.

boktugg-dummy-omslagEn stor del av innehållet blir katalogsidor över nya titlar från förlag som väljer att annonsera dessa. Även nya författare, debutanter, kommer att lyftas fram. Målet är att man snabbt ska få en överblick på det som är aktuellt just nu – vilka böcker släpps kommande veckor?

– Utöver det blir det en mix av intervjuer med författare, förläggare, bokhandlare och andra personer i bokbranschen. Precis som på Boktugg.se ska vi följa trender och viktiga frågor, säger Sölve Dahlgren.

ANNONS

Boktugg.se kommer att leva vidare ungefär som idag med nya artiklar dagligen och ett nyhetsbrev som skickas ut för dem som vill hålla sig uppdaterade.

– Tidningen Boktugg kompletterar nyhetssajten. Styrkan i en tidning är att du skaffar dig överblick. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och starta en ny tidning igen, säger Sölve Dahlgren som var chefredaktör och redaktionschef på Egmont 1998-2003 då han bland annat höll i Tidningen Tennis och var med och startade flera andra sportmagasin.

Annonsförsäljningen till den nya tidningen har redan påbörjats. Första numret kommer i oktober.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Bakom Boktugg står bolaget Hoi Media AB som sedan i somras ägs av Sölve Dahlgren ensam, tidningen och nyhetssajten är alltså inte längre en del av Hoi-koncernen.

Fotnot: Två tidningar är alltså lite kvällstidningsrubrik, en tidning i två kanaler: digitalt och print.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
5 Kommentarer

Kommentarer är avstängda.