Anna Falck blir Offside Press nya spindel i nätet

Anna Falck, Fotograf: Ola Kjelbye

Med sin mångåriga kunskap från bokbranschen och organisatoriska erfarenhet tar Anna Falck över posten som VD för Offside Press i augusti.

Möten med verkliga människor är den starkast bärande balken för Offside Press. Det är de som ligger till grund för att kunna göra tidningarnas unika uppslag enligt förlagets nuvarande VD och en av Offside Press grundare Tobias Regnell. Det är med varm hand han snart lämnar över sin post till Anna Falck och för att själv bli förlagschef.

– Anna kan branschen, säger Tobias. Specifikt tror jag hon kan tillföra extra mycket inom vår bokutgivning, uppdragspublicering och verksamheter runt tidningen Skriva. Dessutom tillför hon en ekonomisk och organisatorisk kompetens som vår journalistgrundade verksamhet saknat en smula.

Anna Falck är sedan 16 år VD för Bok & Bibliotek vilket medför att hon bredvid en gedigen erfarenhet också byggt upp ett stort kontaktnät i branschen. Offside Press AB ger genom dotterbolag ut tidningar som Filter, Hunger och Skriva – alla nischade genom sina långa, berättande reportage och genomarbetade ämnesval.

– Tidningarnas innehåll bygger på mycket originaljournalistik – en närvaro av reporter och fotograf, berättar Tobias. Vi lägger mycket redaktörstid på såväl idé och upplägg, som färdig text. Även korrekturen försöker vi vara noga med. På andra håll har ju redaktörsfunktionen och korrektursfunktionen på tidningssidan istället monterats ner.

Berättartekniken ligger bara ett kort steg från non fictionböckernas och Offside Press har förutom tidningarna gett ut flertalet böcker.

– Det är en viktig del för oss. Jag tror vi gett ut närmare 30 böcker inklusive läsarsuccéer som Martin Schibbyes och Johan Perssons ”438 dagar”, Christopher McDougalls ”Born to Run” och Klas Ingessons och Henrik Ekblom Ysténs ”Det är bara lite cancer”, säger Tobias.

Sedan tidigare finns nya utgivningar planerade både inför hösten och våren. Anna Falcks tillträde ser man som mycket positivt inför Offside Press vidare arbete på boksidan. 

– Rekryteringen av Anna i kombination med min nya roll kommer att ge mer både idé- och personalkraft för inte minst vår bokutgivning, spår Tobias.

Han ser fram emot att ta sig an posten som förlagschef:

– Det känns toppen, säger Tobias. Jag har ingen unik kompetens för rena VD-frågor. Men jag kan verkligen både magasin och böcker från bokstavs- och siffersidan, till att ta fram nya idéer. I den bryggrollen mellan redaktionellt och affär kommer jag till min rätt. 

Den 8 augusti i år tillträder Anna Falck på Offside Press. Hon kommer dela sin tid mellan arbetet som seniorrådgivare för Bok & Bibliotek och VD 50/50 till en början. Efter att under flera år ha följt Offside Press är hon väl förtrogen med sin nya arbetsplats:

– Det här är ett fantastiskt spännande jobb i en verksamhet som ligger mig nära hjärtat, skriver Anna i förlagets pressmeddelande. Offside Press är inte vilket förlag som helst, här finns en entreprenörsanda och en yrkesskicklighet som gjort skillnad i branschen.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL