Readly stänger ner sin tjänst 31 mars – satsar allt på barnböcker

Konkurrensen på prenumerationstjänster skördar ännu ett offer. Readly stänger ner sin tjänst den 31 mars – och satsar allting på barnböcker och nya tjänsten KidsRead.

– Det stämmer att vi lägger ner den nuvarande tjänsten. Vi vill verkligen tacka alla som använt tjänsten och hoppas att många följer med till Kidsread. Men som befintlig prenumerant i Readlys boktjänst ska man förstås passa på att läsa järnet fram till den 31 mars, eftersom vi håller öppet ända fram till dess, säger Kåre Halldén, VD för Readly Books och en av dem som står bakom KidsRead.

Boktugg berättade redan förra veckan om satsningen på Kidsread. Då var det inte officiellt att Readly skulle stänga ner sin tjänst där man kunnat välja bland tusentals titlar, både skönlitterära och fackböcker, för ett pris på endast 99 kr/månad.

Men i slutändan lyckades inte Readly nå tillräckligt många läsare, säkert med tuff konkurrens från marknadsledaren Storytel (som under 2015 ska ha ökat antalet prenumeranter från 107.000 till 200.000) men även Nextory och Mofibo som båda satsat på ljudböcker som komplement till eböcker. Vilket Readly inte haft.

Readlys styrka är att man kan konvertera böcker från pdf till deras speciella format så att även böcker som inte funnits som Epub gjorts tillgängliga. Det lämpar sig exempelvis alldeles utmärkt för barnböcker som har bra textstorlek och med sina illustrationer också passar för att visas på surfplatta i ett format där texten inte flödar om.

Så när Readlys breda tjänst nu stängs ner, vilket meddelades abonnenterna via mejl idag, så kommer man istället att nischa sig på barnböcker via den nya appen KidsRead som kommer att kosta 49 kr/månad.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda alla bokälskare i Readly ett alternativ i form av en riktigt vass barnbokstjänst: Kidsread. Barnböcker är det som efterfrågas mest för läsning på paddan, berättar Kåre Halldén.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL