”Amazon tänker öppna 400 fysiska bokhandlar i USA”

Nätbokhandeln Amazon öppnade sin första fysiska butik i Seattle i november. Nu kommer uppgifter om att denna kan följas av upp till 400 ytterligare butiker runtom i USA.

Det var Sandeep Mathrani, VD för General Growth Properties Inc, som fick frågan av en analytiker i samband med en kvartalsrapport. Företaget driver ett stort antal köpcentra och gallerior runtom i USA och kan därmed förmodas ha koll på vilka som söker butikslokaler.

– Amazons mål är, som jag förstår det, att öppna 300-400 fysiska bokhandlar, sa Sandeep.

Som en jämförelse har Barnes & Nobles ca 640 butiker. Amazon själva meddelar att de inte kommenterar rykten och spekulationer.

Amazons butik i Seattle har runt 5000 titlar i lager och säljer dessutom olika Amazon-produkter som läs- och surfplattor. Boksortimentet bygger på betyg från Amazon.com, förhandordrar,, popularitet på Goodreads, försäljningsstatistik och slutligen curatorers åsikter.

Hemma i Sverige har Adlibris öppnat en butik i Stockholm. Frågan är om den kommer att följas av fler runtom i landet?

Fast Company: Amazon to open hundreds of Brick & Mortar Stores

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL