HörOpp! och Ordfront Ljud som går samman och bildar Word Audio Publishing

Ljudboksförlagen går ihop för att slippa dubbelarbete men de tänker köra på samma spår som de alltid gjort, tillsammans och starkare än någonsin.
– Vi är ett gäng förläggare som väljer ut de ljudböcker som ges ut. Kreativitet och finessrik kommersialism har alltid varit vår starka sida. Vi letar ständigt efter material som vi tror kommer beröra och skapa engagemang, berättar ena ägaren Mattias Lundgren.

Sedan i maj jobbar Jessica Rudin som projektkoordinator på förlaget. Förlaget ägs av Lars Brahme och Mattias Lundgren, som startade både HörOpp! (2006) och Ordfront Ljud (2008), och även Bokfabriken (2012). Förlaget ligger fortfarande kvar i Malmö.

Word Audio Publishing har en katalog på cirka 400 titlar och kommer under 2015 att ge ut runt 80 ljudböcker. Bland höstens titlar finns bland annat Klas Ingessons Det är bara lite cancer, Anna Karolinas Står dig ingen åter, Graeme Simsions Rosieeffekten, Fredrik Ekelunds Sälj! och Linna Johanssons Lollo.

Förlaget kommer fortsätta i samma stil som tidigare, dvs. med en enormt bred utgivning. Deckare, feelgood, romaner, fakta, biografier och humor – allt är möjligt och allt (nästan) får plats hos oss! Från Mo Yan och Muriel Barbery, via Gillian Flynn, Carin Gerhardsen och Sofie Sarenbrant, till Clara Jonsson och Harlequin.

– Vi har länge haft två ljudboksförlag vilket ju naturligtvis betyder mycket dubbelarbete. Det var egentligen efter att vi köpte ut Ordfront Förlag från Ordfront Ljud som tanken på att slå samman förlagen och skapa ett stort ljudboksförlag föddes. Framför allt är det enkelheten som gjort att vi nu gör slag i saken. HörOpp! startades hösten 2006 och Ordfront Ljud 2008. I koncernen finns också Bokfabriken sedan 2012, säger Mattias Lundgren.

Förlaget jobbar både mot olika förlag, direkt med författare och via agenter, svenska och utländska. Utgivningsprocessen är ganska lik övriga branschen, det vill säga de hittar något som de tror på, signar avtal, spelar in, marknadsför och ger ut. Och Mattias ser ljust på framtiden, med en stor portion glädje och energi.

Han avslutar med att dela med sig av sina absolut bästa tips till alla dem som önskar se sin framtida bok inspelad hos förlaget:

– Under åren har vi haft möjlighet att jobba med massor av framgångsrika författare. En del av dem blev stora först efter att vi gett ut deras bok/böcker. En del blev stora på grund av ljudböckerna. En del kom senare ut i bokform på Bokfabriken. Liksom i övriga branschen är det en summa av många beståndsdelar som leder till en utgivning: bra manus/idé, bra pitch, rätt mot den målgrupp vi just då behöver fylla, bra medial/social framtoning, i rätt genre osv. Hela paketet alltså! Författare som tror sig sitta inne med allt detta (och lite till) får gärna höra av sig till oss och i korta drag berätta varför vi ska ge ut just deras bok som ljudbok. Eller så kanske vi hör av oss ändå.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL