Leffe Delos blogg om dotterns liv blev en bok

När Leffe Delos privata blogg om dotterns hästliv började få en massa besökare bestämde han sig för att skriva en bok: Havrefarsan. Men det var inte enbart en dans på rosor – för första gången sedan han var elva år bröt Leffe ihop och grät.

Leffe Delo är inte enbart författare utan han jobbar även som skrivcoach, lektör och spökskrivare. 2009 startade han skrivsidan.com efter några år då han jobbat med skrivjobben mest som en hobby. Men efter en tid bestämde han sig för att göra upp en plan som fungerade alldeles utmärkt när man nu ser tillbaka.

– 2012 bestämde jag mig och satte upp en femårsplan att inom fem år skulle jag kunna leva på skrivandet och vara utgiven. Det tog tre år. Innan dess jobbade jag som marknadsföringskonsult och hade ett företag inom el och datanätverk, berättar Leffe Delo.

Tanken på att den aktuella boken Havrefarsan skulle bli just en bok fanns i bakhuvudet på Leffe ett bra tag. Idén till boken föddes nämligen när han skrev om sin dotters hästliv på sin blogg, som efter ett tag började få en massa följare. I takt med att antalet följare ökade kände Leffe att detta förmodligen skulle kunna bli en bra bok. Och det blev det. Men det var en turbulent väg till färdig som krävde en hel del grävande i själen.

– När den blev klar bröt jag ihop och grät för första gången sedan jag var elva år. Men det var en bra sak och terapeutiskt. Nu känns det som jag vänt blad på ett sätt och kan släppa gammalt skit. Man får förlåta sig själv och andra och lära sig av det. Ingen mår bra av att spara skelett i garderoben, säger Leffe.

Havrefarsan är utgiven via förlaget Kalla Kulor, som redan köpte Leffes idé innan bokmässan i Göteborg förra året. Då presenterade Leffe sin marknadsplan för boken och sig själv, tillsammans med halva manuset. Och de köpte fantastiskt nog hela paketet.

Trots Leffe Delos gedigna erfarenhet av både skrivandet och branschen är faktiskt Havrefarsan hans första ”riktiga” bok, utöver några noveller har han tidigare mest varit spökskrivare. Men nu är det dags för ändring, menar Leffe när han tänker på framtiden.

– Ny femårsplan är att kunna leva väldigt bra på bara författarskap och skriva 2-3 böcker per år inom olika genrer.

Det enda som Leffe önskar att han hade gjort annorlunda när han ser tillbaka på sitt skrivande är att han borde ha tagit tag i sitt skrivande betydligt tidigare. Men nu ser han positivt på framtiden och redan finns det en hel del kommande projekt att arbeta vidare på vilket vittnar om att vi definitivt inte har sett det sista av Leffe Delo ännu när han avslutningsvis berättar om sina kommande planer.

– Redigerat första boken om en fd legosoldat, det första riktiga manus jag skrev redan för åtta år sedan som ligger hos några agenter och förlag. En annan bok som är lite hemlig men en feel good som ska skickas till ett förlag innan bokmässan. Och så har jag börjat med en ungdomsbok.

FAKTA
Bor: Saxtorpsskogen i Skåne med skräckdrottningen och tillika fru Caroline L Jensen
Tidigare utgivningar: en novell i Vildsint, och ett par andra utgivna titlar som spökskrivare.
Aktuell med: Havrefarsan
Favoritförfattare: Min fru, Lee Child, Oscar Wilde och en massa andra
Favoritgenre: Thriller och feel good
Boktips: Björndansen av Roslund och Thunberg
Motto: Det löser sig

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL