Författarbloggen: Dubbelrelease

Nyss var det releasefest för Håkan Lindgrens Att raka en zebra och Lars Rambes Solens sista strålar.  Alla var förstås där. I alla fall nästan. Det bjöds på dricka, snacks och högläsning ur böckerna. Precis som det ska vara på releaser!

 

håkanlars
Glada författare.


Att raka en zebra
(verkar inte helt lätt if you ask me) är enligt Lars Rambe ”En galet skruvad relationsroman med en välkommen annorlunda infallsvinkel. En insyn i gay-världen och något för alla Paris-älskare!” Eller som Andreas Lundstedt uttrycker det: ”Äntligen en berättelse om riktiga känslor mellan riktiga människor. Och riktiga killar.”

Victors värld rasar när hans flickvän lämnar honom efter nästan tjugo år tillsammans. När han kokande av svartsjuka spionerar på henne hamnar han oväntat i en ny relation, så långt ifrån hans tidigare verklighet att han bara vill springa.

Jacob går från förhållande till förhållande, i ständig jakt på den stora kärleken. Har han äntligen hittat den? Men hans drömprins ställer ultimatum om att skaffa barn för att de ska flytta ihop. Jacob säger att han blivit vaccinerad mot barn, men prinsen ger inte upp. Hur långt är han beredd att gå?

En dag får Jacob ett samtal som talar om att hans bästa vän och hans fru blivit mördade. När han får veta att de i sitt testamente önskar att Jacob ska ta hand om deras tvåårige son blir allting riktigt komplicerat …

Att raka en zebra är en relationsthriller, ett drama där känslorna till en början kan tyckas klassiska, men som utvecklas till besatthet.

 

IMG_5714
Författarna Anne Liljeroth och Mattias Leivinger med kvällens huvudpersoner i sina händer.

 

Om Solens sista strålar:

”Den gröna Pajeron balanserade på kanten mot avgrunden. Det tunga fordonet hade förvandlat de unga akaciorna i slänten till ett knippe brutna tändstickor och lämnat djupa spår i den röda jorden.”

En politisk tjänsteman hittas brutalt avrättad i Nairobi, Kenya. Polisen avfärdar det som en car-jacking som gått fel.

I Strängnäs får Per Strand en chans som han aldrig kunnat drömma om. Han erbjuds att bli chef för en polisutbildning i Nairobi. Väl på plats får han snart kontakt med den sargade polisinspektören David Lokot, och innan någon av dem hinner blinka börjar kulorna vina genom luften.De famlar i blindo i den våldsamma staden där ingen riktigt verkar gå att lita på, men kanske är det just deras nyvunna vänskap som kommer att rädda livet på dem och leda dem rätt.

Samtidigt sörjer Fredrik Gransjö sin far som plötsligt avlidit, och utan att han riktigt vet varför tycks han ha förlorat sin plats i världen. För att bryta sorgen tar han med sig familjen och besöker Per i Nairobi.

I Stockholm planeras en prestigefull östafrikansk konferens. När Säpo meddelar att det finns tecken på att terrororganisationen Al Shabaab planerar för en attack väljer utrikesministern att blunda. Och visst hänger allt ihop, precis som Per börjat misstänka. Frågan är bara om det går att avvärja katastrofen som väntar.

IMG_5705
Högläsning pågår.

 

 

IMG_5736
Anne Liljeroth (linslus), författaren Varg Gyllander och formgivaren Niklas Lindblad.

 

IMG_5699
Författaren Christian Unge och ljudboksförläggaren Anna von Schéele.

 

IMG_5701
Tre glada författarkollegor. Susanne Boll, Magnus Jahnsson och så yours truly Pernilla Alm.

 

Tack för en toppenrelease Lars och Håkan!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

 

retired3@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL