fbpx

Theréze Ingmarson – skrivandet av romanen bearbetade sorgen

Theréze Ingmarson debuterar våren 2015 med romanen Flugfiskarens dotter. Huvudkaraktären i boken hjälpte Theréze genom sitt eget sorgearbete. Resultatet blev en debutroman.

Det här med att jag började skriva kom sig naturligt i bearbetningen av sorgen efter min far som gick bort hösten 2011. Jag föll ner i det mörkaste hål jag upplevt, fyllt av saknad, cancer, barndomsminnen, tankar och funderingar. Någonstans där föll min tillvaro samman och jag försökte plocka ihop mig själv igen, minne för minne och med hjälp av nya byggstenar. Min självkänsla var bortblåst och självförtroendet obefintligt. Det var där min debutromans huvudkaraktär Sophie kom in i bilden, liksom miljön. Hennes självständighet och drivkraft tog mig igenom dagarna och jag levde i en tillfällig dröm tillbaka där jag som liten flicka känt mig som allra tryggast, i Älvdalen.

Åskloster, i Varbergs kommun, är min hemort idag efter att ha vuxit upp i Kungsbacka. I min yrkesroll som butikschef träffar jag många härliga människor, som är precis som jag, en vanlig människa av kött och blod. Mötet med människor i vardagen driver mig liksom möjligheten till avkoppling i hemmets lugna vrå tillsammans med min familj.

Jag har med mitt författarskap en vision om att få dela med mig av en stunds avkoppling utan större djupdykningar och med ett lättsamt och okomplicerat språk. För mig är det också viktigt att förankra historien i miljöer där läsaren kan känna igen sig.

ANNONS

Kärlek är stort för mig. Man kan sakna den eller ha massvis av den utan att veta om det. Den skänker tröst och ibland sorg. Där det ena tar slut börjar ofta något nytt. Mina nedskrivna historier kommer alltid mer eller mindre sluta lyckligt. Jag känner också starkt för djur och natur så detta är också ingredienser som det utlovas stor dos av.

Foto: Mikael Nordström/NPP

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.