Forum hade ett exceptionellt starkt år

Enligt den nyss släppta branschstatistiken så minskade bokförlagens försäljning med 4 % mellan 2013 och 2014. Men för bokförlaget Forum har det ändå gått bra. 

Adam Dahlin, förlagschef på Forum, är medveten om att dagligvaruhandeln minskar (framförallt pocket), men förra året var ändå starkt.

– Ja, Forum hade ett exceptionellt fint år 2014, med nyheter från Catharina Ingelman Sundberg, Mons Kallentoft, Viveca Sten och framför allt Camilla Läckberg. Och för att nämna ett exempel, Camilla Läckberg sålde 300.000 exemplar. Allt det kommer vi inte att kunna toppa i år, men det var vi å andra sidan medvetna om när vi gick in i 2015.

Trots det har även de märkt av en viss nedgång i volymerna efter sammanslagningen av Akademibokhandeln och Bokia.

– Ja, absolut. Akademibokhandeln har blivit mer effektiv i sin inköpsprocess. Och sedan har de inte kvar sitt centrallager, och köper därför in mindre åt gången.

Inför 2015 har man flera stora titlar som man hoppas lite extra på.

Vi har stora förväntningar på Stefan Ahnhem som släpper sin andra deckare i Fabian Risk-serien om ett par veckor. Den har ett klart genombrottsläge! Liksom Simona Ahrnstedt, Sveriges romance-drottning. Och till hösten ger vi ut Hannah & Amandas fösta del i en romantrilogi. Det blir ett stort höstnummer för oss.

(Bild: Sven Prim)

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL