John Ajvide Lindqvists skräckromaner får nytt utseende

När det är dags för pocketsläppet av förra årets skräckroman Himmelstrand från John Ajvide Lindqvist väljer förlaget att ge ut nya, enhetliga utgåvor av författarens samtliga verk.

I maj släpps John Ajvide Lindqvists senaste skräckroman Himmelstrand i pocket tillsammans med ett kapitel från den fristående fortsättningen Rörelsen. Samtidigt satsar Ordfront förlag på att ge ut nyutgåvor av samtliga av Ajvide Lindqvists tidigare verk med nya omslag av konstnären Alexander Jansson och nyskrivna efterord, även dessa i pocketformat.

Man börjar med att ge ut Låt den rätte komma in samt Hanteringen av odöda för att senare i höst även återutge Pappersväggar och Människohamn. Under våren 2016 kommer även Lilla stjärna och Låt de gamla drömmarna dö ut i det nya formatet.

– För det första så tycker vi att det är dags att man uppmärksammar hela författarskapet och vi har ju haft lite olika form och utseende på dem så vi tyckte det var bra att bestämma oss för att göra hela författarskapet på nytt och ge ut det samlat med en röd tråd. Sen är Himmelstrand som kommer ut som pocket i maj den första delen i en trilogi där andra delen kommer ut i höst så det kändes som att det passade då det händer mycket kring John just nu, säger Pelle Andersson, VD och förläggare på Ordfront förlag.

Att det är just pocketböckerna som får nytt utseende var en självklarhet då en nyproduktion av inbundna utgåvor skulle bli för kostsam samtidigt som man anser att målgruppen är lite yngre människor som tycker att pocketformatet är praktiskt.

På sin hemsida skriver John Ajvide Lindqvist följande om nya romanen Rörelsen:

”Boken handlar – precis som i stort sett alla mina berättelser – om vår relation till det andra. Hur långt vi är villiga att gå för att ta oss loss från våra jordbundna villkor och komma i kontakt med något som tillåter oss att transcendera. Jag har tidigare sagt att den handlar om Palmemordet, och det gör den, även om det inte är centralt. Den handlar om att vara ung och försöka finna sin plats i tillvaron, den handlar en hel del om trolleri, alltså att vara praktiskt utövande magiker av det slag jag själv var en gång. Den handlar om Stockholm i mitten av 80-talet.”

Foto: Mia Ajvide

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL