Total BooX revolutionerar e-bokstjänsten

Det Tel Aviv-baserade företaget Total BooX har skapat en lösning för läsning i det nya millenniet och kommer nu med något alldeles eget – en e-bokstjänst där läsaren inte betalar för de böcker de laddar ned, utan för de rader de läser.

Idén bakom Total BooX har sin grund i hur dagens unga ständigt är på språng. Överallt i vardagen händer det något, och att fästa uppmärksamheten på samma sak någon längre tid verkar bli allt svårare och svårare.

Yoav Lorch, VD på Total BooX, förklarar bakgrunden:
– Tanken är att läsning är en ritual – att hitta ett lugnt hörn, att hänge sig åt boken, stänga av allt annat som snurrar i huvudet – men det är en raritet idag. Man blir ständigt avbruten.

Enligt Lorch är vi istället idag vana vid att konsumera innehåll i små bitar. Föreställningen om att man måste avsluta en bok ör att anses ha upplevt den ser han som förlegad och det är detta som är utgångspunkten för Total BooX. Företaget erbjuder en katalog med mellan 35 000-40 0000 titlar och att ladda ned böcker är helt gratis, går att göra både online och offline, kan sparas så länge användaren vill, delas fritt mellan användare och sparas i användarens egna listor som sedan kan följas och delas av andra användare.

Som användare betalar du alltså inte för antalet böckerna du laddar ned, utan för de rader i böckerna du väljer att läsa. På så vis kan du hoppas om du vill och läsa det som faktiskt intresserar just dig. Precis som Lorch säger:
– Att gå från tryck till digitalt var en förändring i format, men vad vi gör är att gå från säljcentrerat till läsarcentrerat – det är det som är revolutionen.

Vill du veta mer om Total BooX? Kika på den här intervjun med Yaov Lorch från The Frankfurt Book Fair.

 

Foto: Simon Evans 

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL