Indisk bokmässa med rekordantal besökare

The New Delhi World Book Fair i New Delhi har växt explosionsartat under de senaste åren. Bokmässan kan nu räknas som en av de absolut största i Asien, och världen. Bokmässan, som i år gick av stapeln i februari, beräknades ha runt 1100 utställare och inte mindre än en miljon besökare!

Under de nio dagar som mässan pågick trängdes besökarna bland utställare och försäljare och tog del av det fantastiska kulturutbud som förevisades på plats. Mässan anordnas av National Book Trust i Indien, som ligger under regeringen och som ska främja bokkulturen i landet. Detta görs genom produktion av billiga barnböcker, försäljning via bilar och bokbussar som kan nå otillgängliga platser i landet och även genom anordnandet av bokmässor och festivaler som den i New Delhi för att uppmärksamma bokens ställning i samhället.

Bokmässan i New Delhi har inte bara skapat uppmärksamhet kring böcker utan har även stor inverkan på kulturen i staden och under mässdagarna ingår även seminarier, diskussioner, filmvisningar och uppträdande i schemat, som alla på något sätt belyser den indiska kulturen. 500 programpunkter hanns med under de intensiva dagarna i februari och årets upplaga av bokmässan hade nordöstra Indien som tema vilket belyste en region som annars lätt blir förbisedd.

Med 25 medverkande länder och med böcker på flertalet inhemska och utländska språk, var årets mässa också en härlig blandning av olika kulturer och influenser och diskussionerna gick både högt och lågt. Det imponerande besökarantalet och den viktiga mötespunkt för kultur som skapats i New Delhi och Indien, gör oss övertygade om att The New Delhi World Book Fair är en kraft att räkna med.

Foto: Santosh Namby Chandran

 

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL